Oprava zaúčtování

• (neregistrovaný)

15. 6. 2010 14:46

Dobrý den,
    prosím moc o radu zkušenější účetní, jsem začátečnice a mám velký strach z nějakého průšvihu.
    Můj problém zpočívá v tom, že jsem omylem zaúčtovala výdaj z pokladny, který měl být celý na 513 (nedaňový náklad) jako 513 + DPH a DPH taky už uplatnila. Není to moc velká částka jen asi kolem 500 kč. Doklad přepsat nemůžu, už je tam podpis příjemce peněz. Napadlo mě to opravit pomocí interního dokladu, nejprve udělat storno (naúčtovat částky na opačné strany stejných účtů) a pak naúčtovat správně jen do nedaň. nákladů. DPH by tím FÚ dostal zpátky a v nedaňových nákladech by to bylo taky dobře. Lze to tak udělat??? A co by na to FÚ při kontrole?
    Moc děkuji.

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 15. 6. 2010 14:55

velkez (neregistrovaný)

Re: Oprava zaúčtování
      Dobrý den, pokud se domníváte, že při kontrole by se zrovna to tohoto dokladu "trefili", tak to opravte, je to sice velmi malá částka, ale chcete mít asi klidnou dušičku, takže postupujte přesně podle toho, jak jste popsala s tím, že musíte udělat dodatečné přiznání a při příští DPH nebo i předem tuto částku doplatit a požádat FÚ o vyčíslení penále ať na to už nemusíte myslet.

• 16. 6. 2010 9:00

Crt (neregistrovaný)

Re: Oprava zaúčtování
      Vzhledem k tomu, že jo to malá částkka, tak bych tu opravu klidně dal do řádného přiznání...penále by pak bylo 0,1% za každý den prodlení...takže 0,50haléřů za den...takže pokud to dáte do řádného přiznání v dalším měsíci, máte prodlení 30dnů, a tudíž penále 30*0,50=15Kč....a to se nevyměřuje...do 100Kč...u jedné daně za jedno zdaňovací období...

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).