Dohoda o provedení práce

• (neregistrovaný)

15. 6. 2010 23:39

Dobrý večer, jsem zaměstnán na dohodu o provedení práce.
    Mám měsíčně 350hodin, zaměstnavatel nyní nemá na mou mzdu a chce mě propustit, můžete mi poradit co mám dělat? Peníze z něj možná nedostanu, ale informovat někoho o krácení daně? Prosím poradtě, dluží mě a kolegům 45tisíc kč

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 15. 6. 2010 23:43

v.e.n.d.y.

Re: dohoda o provedení práce
      Jak můžete mít měsíčně 350 hodin, když zákon povoluje Dohodu o provedení práce v maximální výši 150 h za rok??
      Informujte inspektorát práce, bude ho to stát hodně peněz....Ale své peníze musíte vydobít jedině soudně

• 15. 6. 2010 23:59

julek (neregistrovaný)

Zdravím, vím přesně kolik mohu oddělat na Dpp, bratr majitele firmy je soudce, tak mám celkem obavy z toho jak to bude pokračovat, ale je nás víc, tak doufám, že vše bude mít smysl, dělal jsem dva měsíce v kuchyni uplně sám, už minulý měsíc jsem penze tahal velice těžko.
      Bude to i pro mě postih, že jsem úřadu neoznámil, jak se věci mají? O pracovní smlouvu jsem několikrát žádal, nebylo mi vyhověno, bydlím na malém městě, moc pracovních příležitostí tady není, tak beru to co je

• 16. 6. 2010 0:14

v.e.n.d.y.

Na jednustranu Vám rozumím, na druhou Vás lituju. Vy postih nedostanete, spíš si myslím, že bude problém dokázat, že jste ty hodiny skutečně odpracoval. Doporučuji sehnat co nejvíce stejně postižených zaměstnanců a pokud se Vám nepodaří vymámit peníze, můžete podat i návrh na konkurs...

• 16. 6. 2010 0:27

julek (neregistrovaný)

Zatím mockrát děkuji, oznámení mám podat teda u úřadu práce?

• 16. 6. 2010 7:11

xy5

tím se zabývá oblastní inspektorát práce, nevím, kde u Vás sídlí - u nás dojíždí zástupce jednou týdně na úřad práce a tam úřaduje
      takže se musíte pozeptat
      pokud pracujete jen na DoPP, tak ta je max. do 150 hod./rok
      u DoPP nejste ani důchodově, nemocensky pojištěn, není za Vás placeno zdrav. poj., pokud půjdete na ÚP tak není z čeho spočítat podpora
      pokud nemáte jiného zam-tele, platíte si sám zdravotní pojištění?(pokud tedy nejste veden v kat., za kterou je plátcem ZP stát)
      i kdybyste podal návrh na konkurs nebo už byl zam-tel v insolvenci, tak DoPP není příjem, který ÚP vyplácí za firmu, která je v insolvenci, takže se můžete jedině domáhat dlužné odměny soudně

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).