Exekuce-moc prosím

• (neregistrovaný)

16. 6. 2010 7:51

Máme zaměstnance který má exekuci. Srážíme my a ještě ČSSZ ze starobního důchodu, podle ústřišku částky důchodů a co máme my
    tady je podle nás exekuce zaplacena. Jenomže ČSSZ nezaslala na žádost exekutora ještě deponované peníze dává si načas. tak exekutor tam má vlastně dluh. A vlastně já musím srazit i když víme
    že to je zaplacené. Zaměstananec nechce abych mu srážela. Teď nevím jestli mám srazit tak jak to vychází ( to mě zaměstannec sežere)a nebo jen nějakou symbolickou čásku 100-200 Kč

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 16. 6. 2010 8:07

JG (neregistrovaný)

Re: exekuce-moc prosím
      Pošlete zaměstnance i s jeho ústřižky za exekutorem, ať si to vyřídí sám. Vy, pokud nebudete mít od exekutora potvrzeno, že je pohledávka uhrazena, srážejte dál. Takdy byste to pak mohla platit ze svého.

• 16. 6. 2010 8:17

HV (neregistrovaný)

Ústřišky složenek důchodů (kopie) exekutor má, ty jsem mu posílali,
      mě se jedná o to jestli srazit to co vychází nebo můžu jem třeba 100-200Kč. Já jsem připravena poslat zaměstnance na sociálku ty za to můžou že se mu musí strhávat dál.

• 16. 6. 2010 8:36

JG (neregistrovaný)

Nemůžete strhávat stovku nebo dvě, protože to je protizákonné. Pro Vás platí, že pokud Vás nevyrozumí exekutor, srážíte normálně dál. Pokud bude exekuce přeplacena, exekutor to musí vrátit povinnému. Otázka je, kdy to bude. Zkuste se tedy s exekutorem spojit Vy. Obvykle se s nimi dá jednat - z titulu zaměstnavatele.

• 16. 6. 2010 12:52

... (neregistrovaný)

Být vámi, pošlu zam-ce na ČSSZ (když ho to nenapadlo samo), neodváděním srážek působí ČSSZ vašemu zam-ci škodu. Vám nezbývá než srážet dále a čekat, kdy vám od exekutora přijde rozh. o zastavení exeřízení - známka toho, že ČSSZ se konečně rozhoupala.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).