Pracovní smlouva xDoPČ

• (neregistrovaný)

17. 6. 2010 9:30

Dobrý den, mám menší rozpor co napsat studentovi po dobu prázdnin respekt od 20.6. - 30.9.2010 . Máme studenta který si v průběhu roku již odpracoval 150 hod.u naší společnosti tudíž jsem vyloučila DoPP.Odmaturoval a bude dělat příjmačky na VŠ, v době viz výše bude u nás pracovat. Pokud mám zprávné info. tak DoPČ je takéž omeza počtem odpracovaných hodin týdně. Student bude pracovat klasicky 40 hod. Myslím že pro něj je tedy možná klasická pracovní smlouva. Mám ještě dotaz ohledně slevy na studenta , mám od něj potvrzení pro studijní rok 2009/2010, mohu tedy ještě slevu uplatnit?Podle mého končí školní rok 08/2010. Tak po tuto dobu by na slevu měl mít nárok.

Děkuji všem za odpověď

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 17. 6. 2010 9:40

xy5

Re: Pracovní smlouva xDoPČ
      on už je přijatý na nějakou VŠ? Pokud totiž nebude studovat na žádné VŠ, VOŠ, tak protože bude mít PP po celou dobu prázdnin, tak nebude už studentem! U takovýchto případů je lepší sjednat PP např. od 206. do 30.6. a pak od 2.7. (resp. od 7.7., abyste nemuseli platit svátky) do 30.8. V tomto příp. byste mohla použít potvrz. o studiu ze SŠ. Pokud tedy nemáte doloženo, že je přijatý na VŠ, tak se slevou na studenta budete mít problém.

• 17. 6. 2010 10:16

iv.na (neregistrovaný)

Ne zatím není přijatý na žádnou vysokou školu. Co se týče svátků tak to nám nevadí, děláme sezoní práce, takže ve svátek bude v práci. Napíšu mu tedy smlouvu na dobu určitou a to od 20.6.2010-3008.2010 a uplatním slevu na studenta dle potvrzení ze školy . A pak se uvidí jak dopadnou příjmací zkoušky. Popřípadě napíšu novou smlouvu od 1.9.2010 kdy již na slevu nebude mít nárok . Můžu takto ?

Předem děkuji za odpověď

• 17. 6. 2010 10:20

Kara (neregistrovaný)

Takto tahem ne, protože když to dáte od 20.6. do 30.8., tak sice srpen nebude celý, ale červenec ano, takže kdyby pak na VŠ nebo na jazykovce dál nestudoval, neměl by v červenci statut studenta. A i když přijímačky dopadnou dobře a bude přijatý, ještě to neznamená, že skutečně studovat bude. Takže bych mu smlouvu rozepsala tak, aby nebyl zaměstnán celý červenec a celý srpen.

• 17. 6. 2010 10:45

iv.na (neregistrovaný)

Chápu a moc děkuji oběma

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).