Re: dobropis hotově
Na novém dokladu sice je sazba již správně, ale odběratele je špatně uveden (jiná firma), navíc mě mate to, že zboží které je dobropisováno je s plusovou částkou a fakturované (nyní odebrané je s mínusem).
Doklad je označen jako dobropis a částka k úhradě je plusová. Navíc v rekapitulaci dokladu je uvedena pouze sazba základní ve výši 20% o 19% ani vidu, ani slechu...
no je to divné, zkuste se s nimi ještě domluvit na opravě,
faktura a dobropis na jednom papíře nám taky chodí, ale
měl by být správně odběratel, DIČ ,i sazba daně.
původní odpočet dph bych ale být vámi snížila, aby vám nebylo
za pět let FÚ doměřeno včetně penále
Já už to pomalu začínám chápat... Ona to fakturované zboží dala s plusem, aby to dostala ze skladu ven (protože je to dobropis...) můj SW by to asi udělal stejně.
Já ale nikdy nedělala fakturu i dobropis v jednom...
Paní mi fakturu opraví.
Jen ještě dotaz pro mě je UZP datum, kdy dobropis přijmu, je to tak i když se jedná o platbu v hotovosti?
Oni totiž ty peníze vydali 1.6. ale já dobropis přijmu až nyní...
Měla bych jí asi poslat potvrzený dobropis, že?
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
17. 6. 2010 10:33
Co se stane, když nedám do účetnictví doklad, kterým mi vrátili hotově peníze?
Již 2x jsem jim volala, ať doklad předělají. Nejdřív měli chybnou sazbu DPH (vztahovalo se to k nákupu z roku 2009 a oni dali 20%).
Nyní doklad opravili, ale dali chybného odběratele a ještě k tomu je to dobropis, kde jedním řádkem dobropisují a druhým fakturují nové zboží.
To dobropisované je plusem a to fakturované mínusem. Já mám obavy, že správný dobropis z nich nevydoluji... Tak přemýšlím co by se stalo, kdybych ho do účta nedala - jedná se o cca 150,- Kč, takže žádná závratná suma to neni...
Snad mě za tuto otázku účetní neukamenují :o(