Invalidní důchod

• (neregistrovaný)

17. 6. 2010 10:56

Zdravím, PP jsem musel ukončit ve zkuš.době ze zdrav. důvodů.Jsem celkem 10 měsíců na neschopence (3 operace) a stálé nějaké zdr.potíže. Dr. "navrhuje" ukončení PN, inval. důchod ne, takže ÚP. Mohu sám si požádat o ID při ÚP nebo musím být v PN. Mohu s dr.a LPK nesouhlasit o ukončení PN? Nevím jak postupovat, poraďte, díky

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 17. 6. 2010 22:14

Jitule (neregistrovaný)

Re: invalidní důchod
      Zkuste se poradit buď na příslušné správě sociálního zabezpečení, případně u vaší zdravotní pojišťovny. Nevím, zda návrh na ID nesepisuje lékař, ale na těchto institucích by vám mohli poradit.

• 18. 6. 2010 8:11

ska (neregistrovaný)

Dobrý den.
      Žádost o invalidní důchod sepisuje OSSZ (příslušná podle bydliště žadatele), ta ji postoupí posudkové komisi, která si od vašeho lékaře vyžádá lékařskou zprávu, posouzení vašeho zdrav. stavu. Pokud byste v době podání žádosti o ID byl zaměstnán, zaměstnavatel vám vypíše tiskopis a vydá ELDP a s tím si zajdete na OSSZ.K žádosti budete potřebovat doložit různé doklady: obč.průk.,vojenskou knížku,doklady o studiu (matur.vysvědč., výuční list ...),doklady o výdělečné činnosti (potvrzení o zaměstnání, prac. smlouvy, potvrzení z úřadu práce o evidenci apod.).

• 18. 6. 2010 8:21

xy5

také byste měl mít k dispozici Informativní osobní list důchod. pojištění (
      o ten si můžete zdarma každoročně požádat ČSSZ - je to proto, abyste měl jistotu, že máte správně zdokladovanou celou dobu svého zaměstnání
      pokud byste ho neměl, tak si o něj požádejte a pokud zjistíte, že v něm máte nedostatky, tak urychleně u příslušných zam-telů žádejte o zjednání nápravy
      o IOLDP se dočtete na www.csssz.cz
      v sekci důchod. poj.

• 12. 5. 2011 8:55

miiisa (neregistrovaný)

Dobrý den, zc nastoupil po PÚ zpět do zaměstnání a já bych mu ráda pomohla z žádosti o ID, ale nevím s jakým tiskopisem bych ho měla poslat na OSSZ? Děkuji

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).