Re: DPH - zprostředkování prodeje pro Ně
Pak se vás asi bude týkaz § 94/11 kdy osoba povinná k dani se sídlem v tuzemsku , která poskytuje služby s místem plnění v jiném ČS podle § 9/1 se stává plátcem dnem poskytnutí těchto služeb, pokud povinnost přiznat a zaplatit daň vzniká příjemci služby.
§ 9/1 místem plnění při poskytnutí služby je sídlo příjemce sl.
Stávám se plátcem, ale pro tyto služby, co poskytuji nemám povinnost platit DPH? Jsem nějak zabržděná, ale pořád tomu nerozumím. Mám povinnost se zaregistrovat na FÚ k plátcovství DPH, ale pokud budu vystavovat faktury za služby firmě v Německu, pak vystavená faktura nebude podléhat DPH?
ano, budete fakturovat bez daně do ř. 21 kod 3 a budete dělat souhrnné hlášení pro FÚ - kontrola s JČS - a příjemce zdaní revers,
v případě přijaté služby nebo zboží už budete plátce a budete dělat
rever ve svém přiznání u pořízených faktur (pokud nějaké budou)
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
17. 6. 2010 12:50
Vystavuji fakturu pro německou firmu. Dělám něco jako obchoďáka. Jak je to s DPH? Já myslím, že fakturuji bez DPH. Překročím limit DPH na FÚ. Musím se zaregistrovat k plátcovství, když mám vystavené faktury nepodléhající DPH? Děkuji za odpověď.