Re: smluvní mzda+ prémie - pokračování
No jo já to nebyla....
Nastoupila jsem a předešlá mzdovka takto vypracovala smlouvy všem zaměstnancům, .....(viz předchozí dotaz)
Jde z toho nějak ven....abych měla mzdové výměry?
Asi ne že?
Mohu to teda zkusit tím dodatkem a pokud nebude souhlasit tak jí budu strhávat z prémií.....
Děkuji
Re: smluvní mzda+ prémie - pokračování
Jak se dostat k samostatnému mzd.výměru jsem řešila před nedávnem. Bylo mi doporučeno napsat nový dodatek ke smlouvě, kde nebude o mzdě ani Ň, a s ním zároveň nechat podepsat mzd.výměr. Nikde nesmí být nic ve smyslu "MV je nedílnou součástí PS" tím byste si to zkazila. Tím jsem se dostala do fáze smlouva vč.dodatků zvlášť - mzda zvlášť.
Aby se mi zaměstnanec necukal (byl totiž shodou okolností ve firmě jediný, kdo to měl pohromadě), na m.výměru měl původní cifry. Ovšem na dalšíi měsíc dostal nový, s novými ciframi.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
17. 6. 2010 20:45
Dobrý den,
prosím poradíte? Začínám...
Zaměstnanci mají v prac. smlouvě : smluvní mza.....+ prémie za dobře odvedenou práci......
Takže výši mzdy a prémií měnit jen "Dohodou o změně prac. smlouvy"
Dotaz: paní má SM 12000+ 2000 prémie (uklizečka).
Z důvodu snížení úklidové plochy potřebujeme snížit mzdu o 1000,-
udělám dodatek 12000+1000....snad podepíše....
Pokud nepodepíše tak jí to budu strhávat z prémií....
Je to v pořádku?
Děkuji za odpovědi . MÓŇA....