Re: dodatečné DPPO prosím v.e.n.d.y. :-
Nejsem tedy v.e.n.d.y., ale přesto reaguji na váš dotaz :
Bohužel, takto to nefuguje.Když vám finanční úřad doměří daň
za těch 8000,--nemůžete proti tomu argumentovat 12.000,--,které jste si nedali do nákladů. V daňovém přiznání má být všechno,tedy náklady co jste neuplatnili nemůžete použít jako protiargument.Zbývá jedině dodatečné příznání
"Teď se mi tu vyvrbilo do roku 2009 do výnosů pojistné plnění
cca 8.000 Kč."- budu reagovat jen na toto. Skutečně se jedná o výnos roku 2009 (pojištovny reagují rychle a vy jste na to narazili nyní) ?Neni až tak důležíté, kdy nastala škodní udalost. Rozhodující je , kdy jste provedli opravu oné věci - případně vyřadili.
Oprava proběhla v prosinci - máme přijatou fakturu, ale protože v pojišťovně byl na přelomu roku nějaký chaos, tak pojistnou událost zlikvidovali až v březnu a v březnu došli i peníze od pojišťovny. Myslíte, že bych to tedy mohla pojmout jako výnosy roku 2010?
Dobry den, mam bohuzel ted stejny pripad, vymena byla v prosinci, a plneni jsme dostali az na konci dubna. za 2009 jsme ve ztrate, kdyz dodame dodatecne priznani sami tak nebude penale 5% ? Nebo se plati take ? Kdzy zdanim az v 2010 tak by bylo dopocitane penale ze snizeni ztraty a to neni urocene ?
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
18. 6. 2010 10:40
Dobrý den,
potřebuji konzultaci, respektive nějaké názory. Účetní přede mnou udělala přiznání DPPO v předstihu. Teď se mi tu vyvrbilo do roku 2009 do výnosů pojistné plnění cca 8.000 Kč. Na druhou stranu jsem našla nějaké nezaúčtované loňské náklady cca 12.000 Kč, které bych proti tomu mohla postavit. Nechce se mi dělat dodatečné přiznání k DPPO, jelikož jsme požádali o prominutí penále, tak nechci na nás moc upozorňovat.
Chtěla bych dát těch 8.000 do výnosů letos a zdanit a těch 12.000 nedaňově.
A teď můj dotaz, pokud by při případné kontrole FÚ doměřil 8.000, mohla bych v rámci toho daňového řízení "vytáhnout" 12.000 nákladů a případně to postavit proti tomu?
Nebo mě napadlo letos interním dokladem zaúčtovat na 431, jednak 8.000 zvýším výnosy a zároveň proti tomu 8.000 daňových nákladů, čímž by se mi fakticky 431 nezměnila, jen bych měla proúčtované loňské náklady a výnosy.
Asi lidová tvořivost, co?!
Nemám s tímto zkušenosti, tak díky za názory.