Re: DPH hraci automaty
pronájem nebytových prostor je osvobozen. plátce se může rozhodnout , že bude plátcům pronajímat s daní pro účely uskutečnění jejich ekonomických činností. neplátci dph účtovat
nesmí.
v případě fakturace s daní, mohu veškerá plnění přijatá vztahující se k tomuto pronájmu, nárokovat dph na vstupu.
pokud fakturuji bez daně, všechna přijatá plnění musím krátit,
nebo nenárokovat vůbec , pokud jsou jen pro osvob. pronájem (energie , opravy, údržba atd.)
Re: DPH hraci automaty
Zde se nejedná o osvobozený pronájem.Psala jste, že máte uvést do pořádku, takže jedině dodatečné.Upozorněte na chybu majitele a rozhodnutí nechte na něm.
Viz zpráva níže a rozsudků v této věci je opravdu hodně.
http://business.center.cz/business/diskuze/zprava.aspx?id=709913
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
18. 6. 2010 14:27
Dobrý den.Chtěla jsem radu jestli když pronajímame prostor Synotu pro automaty jestli je to nájem nebytových prostor.Učtovat s DPH nebo bez.Převzala jsem učetnictví a zjistila ,že v r. 2007
byl příjem od Synotu bez DPH.Teď jsem se od Vás dozvěděla ,že to má být s DPH.Co teď.Poraďte mi postup je to tak i v roce 2008.Myslím,že to musím dodanit jsme čtvrletni plátci DPH.
Jestli je nějaký hodně jednoduchý postup .
Děkují strašně moc.