Re: Třístranný obchod??
omlouvam se, ze znovu otevriam diskusi, ale resim ted to stejne
tzn. ze kdyz budu uctovat fa na nakup zbozi nebudu delat reverscharge ? Nebudu nikde vykazovat ?
Reverscharge NE - třístranný obchod je "zjednodušení" DPH.
Mám dotaz ohledně skladu pro zboží v rámci třístranného obchodu-zboží přijímáte na sklad a následně při prodeji ze skladu vydáváte anebo se pouze účtuje 504 nákup a 604 prodej? Domnívám se, že při třístranném obchodu zboží nemůžu přijímat na sklad, jelikož mám dodací list, na kterém je uvedeno, že odebral konečný odběratel. Prosím, potvrďte anebo vyvraťe moji doměnku. Děkuji.
no abych pravdu rekla, toto je ted nas prvni oficialni pripad a uctuji na 504 a 604. budu overovat u dan. poradce, ale dle faktury se jedna o zbozi, to ze slo primo k prijemci neznamena, ze bych mela uctovat na jiny ucet, nakupuji a prodavam zbozi.
dekuji za odpoved
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
18. 6. 2010 14:43
Dobrý den,
prosím o potvrzení či vyvrácení mé teorie, budu velmi vděčná.
nakoupím zboží na Slovensku od plátce, jsem plátce v ČR, zboží bude dodáno do Německa přímo ze Slovenska a to plátci....
jsem v tuto chvíli prostřední osobou, to znamená prodávám i nakupuji bez DPH, uvádím do řádku 30 a SH???
Nevyplývá mi žádná další povinnost?? Pokud jsem úplně vedle, prosím o kopanec, kde mám hledat v zákoně o DPH.
Děkuji a všem hezký víkend.