FVE stále s účtem
Já to z toho zákona 155/2010 Sb. nečtu. Nejlepší je na tom zákonu název "Zákon, kterým se mění některé zákony ke zkvalitnění jejich aplikace a ke snížení administrativní zátěže podnikatelů " Tento název musela vymyslet hlava otevřená a po celodenní konzumaci v poslanecké kantýně!
Jednak příslušné ustanovení novelizuje energetický zákon ve znění k 1.1.2011 a nikoliv od 1.8.2010, do 1.1.2011 žádná část věty za středníkem není, aby se mohla vypustit.
Jednak chybí přechodné ustanovení, které by umožňovalo zpětný okamžitý přechod na DE.
Podle toho paskvilu co schválili vyplývá, že ten, kdo do konce roku získá licenci, musí vést účto a to ještě 5 let (ZoÚ nebyl novelizován).
Teprve ten, kdo bude mít novou licenci od 1.1.2011 může vést DE.
Co Vám povídala teta na FÚ není směroplatné. Zeptejte se jí písemně, asi dostane rozum. :-))
Hezký den!
Re: FVE stále s účtem
Přiznám se, že také z toho vůbec nejsem moudrá, proto jsem se šla pozeptat na FÚ, ale přeci jen padla větička, že se mám ještě v srpnu zeptat znovu, že mi vše upřesní. Tak uvidím, co mi bude v srpnu řečeno. Každopádně, kdyby to bylo tak jak píšete, tak to ani snad schvalovat naši zákonodárci nemuseli :)
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
18. 6. 2010 15:18
Přeji všem pěkný den. Od 1.8.2010 dle sbírky zákona č.155/2010 bude v platnosti zrušení účetnictví při podnikání - fotovoltaická elektrárna. Dle FÚ bude možné přejít (ti kdo zahájili kvůli fotovoltaice podnikání od 1.1.2010) zpět na daňovou evidenci - dle FÚ postačí oznamovací dopis.