Re: Souhrnné hlášení
Dobrý den, Jiří, mám takto dvě firmy, kterým měsíčně odesílám souhrnné hlášení přes elektronický podpis, který jsem si zřídila na poště. Bohužel to funguje jen tak, že oni sepíšou smlouvu s poštou o poskytování certifikačních služeb a já tam musím figurovat jako pověřená osoba něco jako zaměstnanec, ale funguje to skvěle a bez problémů. Jen je potřeba si na postsignum.cz stáhnout formuláře, na flesch disk si stáhnoutcert_sing.reg. a s tím jít na poštu společně s podnikatelem. Na poště podnikateli udělají výpis z rejstříku za 100 Kč, potvrdí veškeré formuláře, vezmou si od vás flesch disk a druhý den nebo ještě týž den vás vyzvou (už pouze vás, ne podnikatele), aby jste si pro něj přišel - v počítači si pak vygenerujete přesně dle návodu pošty el. klíč. Poprvé to bylo přiznám se, trochu složitější, ale návod na postsignum je. Když budete chtít napsat přesně jaké formuláře je potřeba stáhnout, můžete mně kontaktovat na: muchovast@volny.cz. S pozdravem St.
Re: Souhrnné hlášení
Jen ještě upozorňuji, že musí být stáhnuty formuláře dva pro fyzické osoby a dva pro právnické(pro právnické se zaměstnanci z důvodu externího účetnictví - tedy jestli-že budete odesílat souhrnné hlášení z vašeho počítače). St.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
19. 6. 2010 13:20
Vedu daňovou evidenci člověku, který poprvé prodává zboží na Slovensko. Týká se ho tedy souhrnné hlášení.
Prosím o radu účetní, jak praktikují odesílání souhrnného hlášení za firmy, kterým vedou účto/DE. Z mé datové schránky se mi cizí hlášení odesílat nechce - a také to nejspíše nelze. Krom toho mi, když Bůh dá, odevzdá doklady jednou za čtvrt roku, jentaktak abych zvládnul DPH.
Nejlepší možností by se mi jevilo, aby si zřídil datovou schránku či elektronický podpis a hlášení si měsíčně posílal sám.
Poradí zkušená(ý) účetní, kterak postupovat?
Děkuji.