Diskriminace dle z.č.155/95,§5,písm.m

• (neregistrovaný)

19. 6. 2010 14:35

V r. 1962 jsem se jako syn údajného polit. nepřítele lid.dem. zřízení nemohl ucházet a nastoupit ( vysvědčení s vyznamenáním) z 9té třídy na studium střední školy, ale musel jsem jít do učení. Po 2 letech SOU jsem mohl na SŠ a díky r. 1968 i na VŠZ v Brně. Přesto, že jsem byl oproti ostatním spolužákům ZŠ z politicky loajálních rodin politicky diskriminován, tak jsem byl o 2 roky krácen dle zák. č. 155/1995.§5,odst.1, písm m na odprac. rocích ČSSZ. U Kraj.Soudu byl zamítnut můj požadavek o přezkoumání ústavnosti tohoto ustanovení dle písm. m zákona v mém případě politické diskriminace. Uváděl jsem, že znám i další případ svého spolužáka, který byl také takto postižen. Pokud bych se nyní odvolal ke kasačnímu soudu, musel bych si najmout právníka a zaplatit min. 5000 Kč a cestovné do Brna. A výsledek je rovněž nejistý. Poslanci, i pravicoví, zřejmě při schvalování tohoto paragrafu o takových případech neuvažovali. Jistě takových případů ze začátku 60tých let je více. Kdo jste byl(a) podobně postižen(a) tak se ozvěte. Jan

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 20. 6. 2010 10:48

Ex (neregistrovaný)

Re: Diskriminace dle z.č.155/95,§5,písm.
      Domnívám se, že neunesete důkazní břemeno tvrzení, že jste nebyl přijat v důsledku politické diskriminace. Vysvědčení nebylo bezpodmínečnou vstupenkou na střední školu. Moje rada - neztrácejte drahocenný čas dávnými křivdami a užívejte života!

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).