Re: kontrola výpočtu - mzdové prosím
A jak jí tedy vykážete dva pracovní dny na které připadl svátek a ve kterých by v případě, že by svátek nebyl buď pracovala a nebo čerpala dovolenou?
Protože kdybyste jí zadala čerpání dovolené už od 3.7. nebo 5.7. (a tyto dny by jí nebyly z nároku dovolené odečteny), tak by to znamenalo, že jí tyto dny svátků musíte zaplatit, protože tímto vlastně říkáte, že měla mít v těchto dnech směnu. Ale oni jí svátky platit nechtějí.
Předpokládám, že paní měla pracovní dobu po-pá s měsíční mzdou (to tazatelka napsala) a podle toho kdy by jí podle tazatelky měla končit dovolená, to vychází na čepání D po-pá, tedy není stanovena jiná pracovní doba, např. st-pá. Tak že pokud požádala o čepání bezprostředně po MD, tak by jí měli zaplatit dovolenou od 5.7. s tím, že ty dva dny neodečtou z celkového nároku, protože pokud by jí zaplatili dva dny svátků náhradou nebo mzdou (podle toho jak platí svátky u měsíční mzdy) tak to není bezprostředně po ukončení MD a podle mne by se potom dovolená krátila o RD. V každém případě podle mne má nárok na zaplacení těch dvou dnů svátků. Jinak by jí dva dny i scházely v evidenci.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
21. 6. 2010 17:06
Dobrý den,
nejsem si jistá, zda mám správný výpočet a tak prosím zkušené mzdovky o kontrolu.
Zaměstnankyně je od soboty 19.12.2009 na MD, končí jí pátkem 2.7.2010 a zažádala si o čerpání dovolené. Tu má celkem ve výši 31 dnů, tzn. že nástup na dovolenou bude od středy 7.7.2010 (po,út svátek) do 18.8.2010 a od 19.8. již na RD?
Děkuji.