Re: Evidenční list důchodce
Toto jsem našla na cssz.cz v metodických pomůckách "Vyloučené doby se neodečítají (s výjimkou situací, kdy tyto plynou po dovršení důchodového věku - § 34 odst. 2 zákona č. 155/1995 Sb.) z celkového počtu kalendářních dnů uváděných v ELDP ve sloupci „Dny“. "
Re: Evidenční list důchodce
do obou kolonek 120 ? a řekli Vám k tomu ještě něco, já tomu teda vůbec nerozumím, copak on nebyl pojištěn ? dívala jsem se jak mi to dává program u těch co nemocní nebyli, tak do dní celou délku trvání PP, a když jsem zkušebně zadala v květnu celý měsíc nemoc, jde do dní 120 (asi leden až duben) do vyloučených a do odečetených mi jde 31 (květen), takže vlastně tak, jak Vám to řekli
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
22. 6. 2010 13:12
Prosím můžete mi poradit, zda mám dobře evidenční list, resp. mně to tu vyhodil program?
Žena má nárok na důchod od 4.1. 2010. Za leden 2010 byl již dríve ELDP odeslán.
K 31.5. skončila, od min.roku až do skončení byla v pracovní neschopnosti. Příjem měla jen v květnu za nevyčerpanou dovolenou z min. roku. Je toto správně?
1D+ ; 1.2. 2010 - 31.5. 2010 ;
Dny = 31
Vyl. doby = 89
VZ = 720,-Kč (dovolená)
Doby odečt = 89
Je to správně? děkuji. Myslím, že ano, jen si to chci raději ověřit, když je vyloučená době větší než dny..