Prosím-prohlášení u DPP

• (neregistrovaný)

22. 6. 2010 15:18

Moc prosím o radu při vyplnění prohlášení poplatníka. Zaměstnanec na DPP od 1.6., prohlášení podepsáno 1.6., měl nám vypomáhat přes prázdniny, ale dnes oznámil, že k 30.6. končí. V oddílu I. mám mít část zdaňovacího období 6-8/2010, doba na kterou jsme se dohodli nebo 2010, a mám tuto skutečnost, že končí zapsat do změn, že k 30.6. ukončil DPP a nechat ho tuto změnu podepsat. Jaký je postup pro roční zúčtování, když si nepřijde pro potvrzení o příjmech a nebudeme mu dělat roční zúčtování. Jsem OSVČ, nemám zaměstnance a dělám to poprvé. Všem děkuji za odpověď.

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 22. 6. 2010 15:22

Kojuma (neregistrovaný)

Re: prosím-prohlášení u DPP
      V oddíle I. napíšete 2010 a škrtne slovo neuplatňuji. Že končí nikam nepíšete, pokud ukončí prac. poměr, končí mu i platnost prohlášení. Vyúčtování daně je na něm, buď si podá daňové prohlášení a přijde si k Vám pro potvrzení, nebo si nechá u posledního zaměstnavatele v roce udělat roční zúčtování.

• 22. 6. 2010 15:22

Kara (neregistrovaný)

V řádku, kde se zaměstnanec podepisuje, napíšete zdaňovací období 2010 a datum podpisu musí být do 30. dnů od nástupu (nejlépe v den nástupu). Od července už pak může podepsat u jiného zaměstnavatele, protože pro Vás už pracovat nebude. Když si požádá o vystavení potvrzení o zd. příjmech, tak tam napíšete pouze měsíc 6.

• 22. 6. 2010 15:24

JG (neregistrovaný)

Jakmile zaměstnanec končí, končí platnost prohlášení, nedělejte si s tím hlavu. Pokud nepožádá o vystavení potvrzení zdanitelných příjmů, tak nic neřešte. Roční zúčtování byste musela udělat, pokud byste byla jeho poslední zaměstnavatel v roce a požádal by o to. Taky můžete potvrzení zdanitelných příjmů po skončení roku vystavit a poslat mu to, ale není to Vaše povinnost.
      Předpokládám, že jste se přihlásila na FÚ jako plátce daně ze závislé činnosti a po skončení roku budete povinna podat vyúčtování daně z příjmů ze závislé činnosti.

• 22. 6. 2010 15:36

mka (neregistrovaný)

Ano, přihlásila, takže pokud nebudu mít nikoho jiného, tak na to nesmím zapomenout a až v r.2011 poslat vyúčtování. Pokud jsem to dobře pochopila, nemám zapisovat ani žádnou změnu, že skončil, pouze zdaňovací období v oddíle I. a datum podpisu a podpis prohlášení , které tam mám a založit.
      Děkuji všem za rychlou odpověď.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).