Re: Neschopenka
a když opět zavolá že je nemocný, mužu chtít aby šel k našemu lékaři a ne k jeho??
Re: Neschopenka
Podle ust. § 56 odst. 4 zákona č. 187/2006 Sb., o nemocenském pojištění, v platném znění, o povolení vycházek nebo změny jejich rozsahu a doby a o změně místa pobytu v době dočasné pracovní neschopnosti rozhoduje ošetřující lékař. Vy jako zaměstnavatel jste oprávněn dle ust. § 65 odst. 2 písm. a) zákona č. 187/2006 Sb., dát příslušnému orgánu nemocenského pojištění podnět nejen ke kontrole dodržování režimu dočasně práce neschopného pojištěnce ale i podnět ke kontrole odůvodněnosti trvání dočasné pracovní neschopnosti.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Město omylem zvýšilo daň z nemovitostí u bytů, pokusilo se to hodit na berňák
Dva květnové svátky před námi. Během kterého nakoupíte a během kterého nikoli?
Jako vstup na ligu zdarma? Lidé cupují kulturu pro všechny a bojí se o kvalitu muzeí
Fond dal facku všem občanům ČR, ti totiž nakonec dotace pro Agrofert nejspíše zaplatí
Proč někomu přijdou od berňáku dvě složenky k dani z nemovitostí?
Jedno rozhodnutí vás může připravit o starobní důchod. Jak to zvrátit?
22. 6. 2010 15:29
Dobrý den,
chtěla jsem se informovat ohledně jedné neschopenky našeho zaměstnance. Bohužel si myslíme že se opil a zůstal týden doma a tak jsem se informovala u lékařky co mu bylo jelikož na neschopence to bylo zabělené. Sestra mi řekla že jako zaměstnavatelovi nám do toho nic není. Je tomu skutečně tak?? Dá se to zjistit třeba přes našeho lékaře, že si vyžádá jeho kartu? Děkuji.