Re: Poskytnutí služby neplátcem
no službu k tomu datu přijmete, takže musíte zdanit,
ale řádný daňový doklad s jeho DIČ pro možnost uplatnění odpočtu dostanete nový nebo doplněný snad až k 28.6. ?
do té doby nemáte doklad na možnost uplatnění odpočtu, podle mého názoru
Re: Poskytnutí služby neplátcem
No nemám , ale budu mít. A na faktuře bude datum 4.5.2010 a nikdo za pár měsíců nezjistí, kdy jsem dostala opravený doklad. A v jedné knížce jsem našla toto: Prokázání uplatnění nároku na odpočet je podmínkou věcnou, nikoliv časovou a z toho usuzuji, že můžu uplatnit nárok na odpočet už v dp za 5/2010 i když doklad dostanu v 6/2010.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
23. 6. 2010 7:34
Dobrý den,
stále řeším poskytnutí služby od neplátce z Eu, u které se stanoví místo plnění dle §9 - takže tuzemsko, a mu vznikla povinnost se zaregistrovat ještě před poskytnutím této služby, ale nezaregistroval se.
Upozornila jsem ho na to, a odpověděl, že se hned zaregistruje. Služba byla poskytnuta 4.5.2010, ještě nemám opravenou jeho fakturu. On se zaregistruje a na registraci bude mít uvedeno pozdější datum než 4.5.2010, ale opraví mi tu fakturu, se stejnými daty.
Já to mám uvést do daňového přiznání za květen 2010 - odvedu i si uplatním nárok na odpočet, i když např. zaregistrovaný jako plátce bude od 28.6.2010?
Děkuji