Re: PP na dobu neurčitou a nový na určit
Zaměstnavatel zřejmě má důvod k tomu, aby nabídl smlouvu na dobu určitou, protože se na novou pozici budou hlásit i lidé zvenčí. Předpokládám, že Vám jako kmenovému zaměstnanci by nejspíš nechal stávající smlouvu jen se změnou pracovní pozice. Nicméně může trvat na tom, že stávající pracovní poměr bude třeba dodatkem změněn na dobu určitou. Ale s každou změnou musí souhlasit obě strany.
Re: PP na dobu neurčitou a nový na určit
Proč by měla dostat výpověď. Jestliže nepřistoupí na podmínku doby určité, která byla dána pro tu pozici, na kterou se účastnila konkursu, tak bych řekla, že zkrátka na tu pozici vůbec nebude dosazena a zůstane u své práce, kterou dělá dosud a na niž má smlouvu na dobu neurčitou.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
23. 6. 2010 9:28
Dobrý den,
pracuji ve firmě již přes 2 roky a smlouvu mám na dobu neurčitou. Zaměstnavatel vyhlásil konkurz na novou pozici na kterou jsem se přihlásila, ale je tam stanovena smlouva na dobu určitou. Když vyhraji konkurz může mi dát zaměstnavatel smlouvu na dobu určitou, jelikož byla v podmínkách místa, i když pracovní poměr u téhož zaměstnavatele trvá?
Děkuji za odpověď