Skončení PP

• (neregistrovaný)

23. 6. 2010 12:58

dobrý den, mám pracovní smlouvu na dobu určitou do 30.6., končí mi pracovní poměr automaticky nebo mě musí zaměstnavatel upozornit na to, že mi prac.poměr končí?
    A pokud bych přišla 1.7. do práce a zaměstnavatel mě nevyzval k odchodu, bude to prac.poměr na dobu neurčitou?
    Děkuji za radu.

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 23. 6. 2010 13:01

jaba (neregistrovaný)

Re: skončení PP
      Pracovní smlouvu máte uzavřenou na dobu určitou a tímto dnem, aniž by Vás zaměstnavatel upozorňoval končí pracovní poměr. Pokud byste však s vědomím zaměstnavatele začala 1.7. pracovat, považovalo by se to za změnu pracovní smlouvy a to na dobu neurčitou.

• 23. 6. 2010 13:10

k.o. (neregistrovaný)

Děkuji za odpověď, jen pokud mi můžete vysvětlit pojem s vědomím zaměstnavatele. Tzn., že pokud příjdu 1.7. do práce on mě nevyhodí, že tam nemám co dělat, tak pracuji s jeho vědomím?
      Znamená to i že, když 30.6. ode mne nikdo nepřijde převzít klíče (pracuji na samostatné provozovně), pracovní poměr se mi prodlouží na dobu neurčitou.
      Omlouvám se za asi hloupé otázky.

• 23. 6. 2010 13:03

Katka2 (neregistrovaný)

a) automaticky
      B) podívejte se do ZP na přesnou formulaci (myslím, že tam je "pokračuje v práci s vědomím zam-tele", ale na 100% to z hlavy nevim)

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).