Druh práce v pr.sml.

• (neregistrovaný)

23. 6. 2010 18:04

Dobrý den, mám asi dost divný dotaz, ale opravdu mě to není jasné. Budu ráda, pokud mě ochotný rádce alespoň trochu přiblíží, jak se v praxi postupuje:
    Jaký je rozdíl - nebo co se uvádí v prac.sml. jako druh práce a co do informace obsahu prac.poměru dle §37 odst.1) b)?
    Např. v prac.sml. máme - druh práce, který bude zam-nec pro zam-tele vykonávat asistentka, všeobecná a mzdová účetní. S místem výkonu práce Praha.
    Co máme uvést do informace dle §37 ZP b) bližší označení druhu a místa výkonu práce? (máme tam zatím totéž,co v prac.sml.)
    Nebo u zam-ců údržbář, malíř, obchodník.... ap.
    Můžete mi, prosím, uvést příklad? Budu velice vděčná.
    Děkuji předem za čas a objasnění.

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 24. 6. 2010 7:42

Jitule (neregistrovaný)

Re: Druh práce v pr.sml.
      Povinné náležitosti pracovní smlouvy jsou dané § 34 ZP. Je to druh práce (např.asistentka, mzdová účetní-lze i kombinovat), místo/místa výkonu práce a den nástupu.
      Neobsahuje-li smlouva ostatní dané údaje dle § 37, pak je zaměstnavatel povinen o nich zaměstnance informovat. Protože se jedná o jednostrannou informaci zaměstnavatele, vytvořte dokument podle jednotlivých bodů-např.: Dovolená..., Výpovědní doby... Týdenní pracovní doba... Odmě'nování. Tam, kde působí odbory a je uzavřena kolektiv.smlouva, mohou být některé nároky upraveny ve větším rozsahu na rozdíl od ZP.Co se týká bližšího označení druhu práce, většinou zaměstnavatel zpracuje pracovní náplň, která blíže specifikuje práce/jednotlivé činnosti konané v rámci sjednané funkce. Např.u mzdové účetní-evidence docházky,shromažďování podkladů pro mzdy, zpracování mezd, odvody,evidence dovolených,korespondence s úřady apod. Do prac.smlouvy doporučuji dát jen to nejdůležitější, protože v případě změn s tím musí souhlasit obě strany (např. při uvedení výplatního termínu, jiného pracovního úvazku atd.)

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).