Re: Invalida vs PP
záleží na tom jaký stupeň mu přiznali....pokud mu přiznali invaliditu 3. stupně je jiná pouze podpůrčí doba tzn. 80 dní. Jinak nic, je to jako každý jiný zaměstnanec, který důchod nepobírá na výdělek to nemá vliv. Přihlásí se na ZP pojišťovnu jako důchodce "D" a na sociálku změnu, že pobírá inv. důchod.... ale až budete mít v ruce Rozhodnutí o přiznání důchodu
Ne to už neplatí.....je to zrušené.....Dnes už nemají omezení....můžou pracovnat na plný úvazek. Výdělek je samozřejmě neomezený.
U invalidity 1. stupně má zaměstnanec nárok na slevu na dani 210 Kč/měs. Toto musí doložit přiznáním ivalidity ze sociálky. Zaměstnavatel pak pokud zaměstnává více než 25 zaměstnanců si může upl. zaměstnance se zdravotním postižením viz Práva a povinnosti zaměstnavatelů podle §§ 79 až 81 zákona č. 435/2004 Sb., o zaměstnanosti.
Jinak se v pracovně právním vztahu nic nemění.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Město omylem zvýšilo daň z nemovitostí u bytů, pokusilo se to hodit na berňák
Dva květnové svátky před námi. Během kterého nakoupíte a během kterého nikoli?
Jako vstup na ligu zdarma? Lidé cupují kulturu pro všechny a bojí se o kvalitu muzeí
Fond dal facku všem občanům ČR, ti totiž nakonec dotace pro Agrofert nejspíše zaplatí
Proč někomu přijdou od berňáku dvě složenky k dani z nemovitostí?
Jedno rozhodnutí vás může připravit o starobní důchod. Jak to zvrátit?
25. 6. 2010 6:46
Náš zaměstnanec nám oznámil (cca v březnu), že si požádal o invalidní důchod (už jsem posílala na OSSZ ELDP 2009 i 2010), má PP na dobu určitou a když jsme se ho ptali jestli mu prodloužit smlouvu nebo jak to vypadá s tím důchodem, tak už to prý má odkleplé, ale vyrozumění zatím nemá žádné. Mohli byste mi poradit prosím, když by nastaly tyto 2 situace, co vše jako mzdová účetní mám udělat? 1) Zaměstnanec bude chtít pracovat dál a přitom pobírat důchod, 2) Zaměstnanec už nebude chtít pracovat a bude chtít ukončit PP. Díky moc, nemám s tím zkušenosti, raději se chci připravit na obě varianty.