Re: Neoprávněná exekuce
Ono je to složitější. Píšu tento dotaz za přítele, který je Slovák a teď žije se mnou v ČR. Tak že některé doklady má na Slovensku některé v Česku. Doklady nám posílali ze Slovenska rodiče, ale pošta se trochu zdržela. V roce 2008 řešil s pojišťovnou platby za rok 2007. Oni je v jejich systému neměli, tak jsme je prokázali a stvrzenky si oni nechali. Teď je rok 2010 a oni zase tvrdí, že nejsou platby ani z roku 2007. Od listopadu 2009 si zadal trvalý příkaz. To máte 7 plateb a oni z toho mají připsanou pouze 1. Fakt je chyba na jejich straně. Mě teď jde spíš o to, jestli máme raději zaplatit exekutora a pak to vymáhat po pojišťovně, nebo neplatit exekutora a snažit se to co nejrychleji vyřešit s pojišťovnou (což ale může trvat dlouho a myslím, že by narůstali úroky u exekutora). Problém je i v tom, že má zablokovaný účet a tím pádem se mu neplatí ostatní trvalé příkazy.
Nic jiného mě nenapadá, že zkontaktovat jak exekutora, tak pojišťovnu.
>>>>
>>>>a to vam predtim zdravotni pojistovna neposilala
>>>>upominky? Nejak se mi to nezda,ze by hned pristoupili
>>>>k
>>>>exekuci. Proc nestihnete do 14 dnu shromazdit
>>>>stvrzenky?
Složenky sestra vyzvedla zase s pobočky a my je teď naskenujeme a pošleme do hlavní pobočky.
>>>Ono je to složitější. Píšu tento dotaz za přítele,
>>>který je Slovák a teď žije se mnou v ČR. Tak že
>>>některé
>>>doklady má na Slovensku některé v Česku. Doklady nám
>>>posílali ze Slovenska rodiče, ale pošta se trochu
>>>zdržela. V roce 2008 řešil s pojišťovnou platby za
>>>rok
>>>2007.
>>>Oni je v jejich systému neměli, tak jsme je prokázali
>>>a stvrzenky si oni nechali. Teď je rok 2010 a oni
>>>zase
>>>tvrdí, že nejsou platby ani z roku 2007. Od listopadu
>>>2009 si zadal trvalý příkaz. To máte 7 plateb a oni z
>>>toho mají připsanou pouze 1. Fakt je chyba na jejich
>>>straně. Mě teď jde spíš o to, jestli máme raději
>>>zaplatit exekutora a pak to vymáhat po pojišťovně,
>>>nebo
>>>neplatit exekutora a snažit se to co nejrychleji
>>>vyřešit s
>>>pojišťovnou (což ale může trvat dlouho a myslím, že
>>>by
>>>narůstali úroky u exekutora). Problém je i v tom, že
>>>má zablokovaný účet a tím pádem se mu neplatí ostatní
>>>trvalé příkazy.
>>
>>Nic jiného mě nenapadá, že zkontaktovat jak
>>exekutora,
>>tak pojišťovnu.
>Když složenky nechal na pojišťovně, tak snad o tom má
>nějaký doklad, ne?
Podejte odvolání proti platebnímu výměru a podle pravdy uveďte, že důkazy o placení doložíte později. Kopie "ztracených" ústřižků složenek byste měla sehnat skrz VAKUS, zkuste googlit. U exekutora žádné úroky nenabíhají, ten má fixní odměnu+náklady, úroky nabíhají u pojišťovny (ať už případ dala exekutorovi nebo ne).
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
25. 6. 2010 10:36
Dobrý den, prosím o radu jak postupovat ohledně neoprávněné exekuce. Exekuci na mě podala zdravotní pojišťovna, že jsem neplatil pojištění. Pojištění jsem řádně platil, pouze pojišťovna v tom má "bordel". Exekuce se má zaplatit do 14dnů a nebo později ale s většími náklady pro exekutora a s úroky. Já nestihnu do 14dnů shromáždit všechny strvzenky o zaplacení měsíčního zdrav. poj. Jak mám tedy postupovat. Mám exekuci zaplatit a pak prokázat zdravotní pojišťovně všechny mé platby a pak po zdrav. pojišťovně vymáhat tu částku, co jsem zaplatil exekutorovi? Prosím o radu.