Re: DPČ, DPP slevy
>Dobrý den, potřebuju si ujasnit daňové odvody a slevy
>u brigádníků, nějak v tom plavu a každý případ je
>jiný,tak jestli to chápu dobře.
>Brigádníci na DPČ-podepíší mi prohlášení, přinesou
>potvrzení...dávám jim tedy slevu na poplatníka i na
>studenta každý měsíc (mají příjem vyšší než 5tis.) a srážím
>zálohovou daň, což jim ty slevy stejně vždy pokryjí.
>Je to tak v pořádku?
Ano.
>
>Dále jsem se chtěla zeptat, brigádník na DPP u nás
>nárazově pracuje, podepsal prohlášení, ale za 2 měsíce
>uplatnil slevu na poplatníka na jiné brigádě. Nyní mi
>tvrdí, že za červen slevu na poplatníka u té jiné
>brigády neuplatní,že pracoval jen tady. Je možný, že mu
>slevu dám pouze za tento měsíc?
Je to jeho odpovědnost. Pokud v červnu jinde nepracuje (čili na červen nemá podepsáno jinde), může podepsat prohlášení u Vás a Vy mu dáte slevu na poplatníka, případně slevu studentskou, pokud dodá potvrzení o studiu.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
28. 6. 2010 11:34
Dobrý den, potřebuju si ujasnit daňové odvody a slevy u brigádníků, nějak v tom plavu a každý případ je jiný,tak jestli to chápu dobře.
Brigádníci na DPČ-podepíší mi prohlášení, přinesou potvrzení...dávám jim tedy slevu na poplatníka i na studenta každý měsíc (mají příjem vyšší než 5tis.) a srážím zálohovou daň, což jim ty slevy stejně vždy pokryjí. Je to tak v pořádku?
Dále jsem se chtěla zeptat, brigádník na DPP u nás nárazově pracuje, podepsal prohlášení, ale za 2 měsíce uplatnil slevu na poplatníka na jiné brigádě. Nyní mi tvrdí, že za červen slevu na poplatníka u té jiné brigády neuplatní,že pracoval jen tady. Je možný, že mu slevu dám pouze za tento měsíc?
Díky moc!