Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
28. 6. 2010 13:31
Prosím poraďte. Pracuji pro eshop se stavebními prvky. Klient si objednal zboží na dobírku, tu jím pověření pracovníci na stavbě převzali a zaplatili. Za hodinu nás kontaktoval s tím, že zboží je poškozeno - poškrábáno ( estetická, nikoliv funkční závada ) a požaduje reklamování zboží - výměnou za nové. Týž den tak učinil emailem a zaslal foto stavu. Přepravní firma dala ruce pryč, s tím že zboží bylo púřebráno v pořádku. Výklad dějě může být dvojí:
1) závada nebyla na první pohled patrná a odhalili jí až po sundání vrchního obalu.
2) k poškození došlo na stavbě ( díl spadnul na zem ) tomu odpovídá i opačná orientace prvku na foto.
Jak postupovat. Ještě než jsem stačil písemně ragovat, klient mě kontaktoval telefonicky. Zde jsem mu naznačil, že reklamace bude zamítnuta z důvodu převzetí bez závad. Na to klient reagoval odkazem na 14-denní možnost vrácení zboží z internetu. Dotaz zní:
1) může v případě zamítnutí reklamace požadovat vrácení zboží
2) musím toto zboží přijmout - když vím ,že je poškozené
3) je můj názor na zamítnutí reklamace správný
4) pokud budu muset uznat vrácení, můžu něco nárokovat po přepravní firmě? - ti to zahrají buď na převzetí bez závad, nebo na nedostatečný obal...
Trochu vyčerpávající... Děkuji za případnou odpověď