Kontrola DPFO

• (neregistrovaný)

28. 6. 2010 21:35

sousedka si vzpomněla, že by za r.09 chtěla udělat daňové přiznání. k 31.12 byla na pracáku, poslední zaměstnavatel r. 09 se k tomu neměl a neudělal.Přinesla mi potvrzení příjmů.prosím o kontrolu:úhrn příjmů 23 403Kč, pojistné 7 957 Kč,základ daně 31 360Kč. Dále následuje skutečně sražená záloha atd a to vše už má s nulou. mě ale vyšla daň 4 704Kč a teď nevím, co s tím... můžete někdo poradit?

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 28. 6. 2010 21:52

Líba (neregistrovaný)

Re: kontrola DPFO
      Vyšla vám daň 4704,-, ale musíte ještě odečíst slevu na dani. Takže nula. Jestli žádnou zálohu na daň neplatila, tak není proč jí dělat daňové přiznání a zaměstnavatel jí proto neudělal roční zúčtování daní. Co by jí kdo vracel, když nic neplatila?

• 28. 6. 2010 22:01

EMA (neregistrovaný)

ježiš! promiňte, já to začala vypočítávat v šabloně a tohle mi nedošlo.každopádně má dítě, takže na dańový bonus má nárok, tak udělám alespoň to

• 29. 6. 2010 6:47

xy5

je zbytečné daň.př. podávat, neboť nedostane vůbec nic - žádnou zálohu nezaplatila, takže není co vracet a na bonus nemá nárok, protože nemá alespoň 48000Kč(hrubého), má jen 23403Kč
      daň tedy žádnou nedostane, ale poraďte jí, aby si zažádala o IOLDP na ČSSZ v Praze, aby zjistila, že má všechno správně doložené od zam-tele (pro budoucí důchod - dokud ještě zam-tel existuje, aby příp. mohla dohledat)
      více na www.cssz.cz

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).