Re: neznámé platby
Když je to jenom od r.2007, tak by to přeci mělo jít snadno dle bank.výpisů rozklíčovat a potom to vrátit. To se ti vaši zákazníci ani nediví, že poslali na něco zálohu a potom není ani započítaná? Vůbec se nedivím, že se to FÚ nelíbí - vždyť to není průkazné vedení účetnictví.
Re: Pro DM
>>>>>>
>>>>
>
>No nevěřím, že to FU viděl a nevyletěl z kůže.., .. a
>došlou platbu do nákladů ? .... spíše do výnosů .....
>ale dohledat, jednoznačně dohledat a co nedohledáte a
>nevrátíte, to prostě zdaníéte a to v tom období kdy to
>přišlo.
Zdanění - to asi ne, přece to přišlo z nějakého účtu, a tím pádem jde o neoprávněné obohacení, tím zdaněním se nic nevylepší.
Vrátila bych na účet, odkud přišlo.
Re: Pro m.
Podobného "bobíska" jsem tu táhla roky... neznámé platby odchozí, jenomže šlo o FO, tudíž účet 491.... ten nemá vliv na zisk.
U společnosti, a.s., s.r.o., bych pátrala, tam je problém, že nedaňový náklad je snadný a v základu by to měl i FÚ pojímat jakože co je nám po tom, ale jde-li o platby společníků, třeba hypotéky, nebo nákup bot, či cokoliv jiného, je prostě problém.
Re: Pro m.
platby jsou hlavně z ciziny, ze třetích zemí, takže tam nepoznáte co je to za firmu, většinou je tam jméno /Ahmed apod/, co jsou platby tady z českých firem , tak to už s nimi řeším, ale hlavně nevím ty platby z ciziny a jednatelovi se nechce posílat peníze zpět na uvedený účet, když nevíme o co se jedná a hlavně si to nikdo už z roku 2007 nepamatuje, jinak děkuji za odpovědi
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
29. 6. 2010 12:18
Dobrý den, mám prosbu, nevím kam účtovat neznámé platby, nebo 2x zaplacené faktury - zřídila jsem si účet 377 - neznámé platby, ale tam se mi to hromadí a na konci roku nevím kam zaúčtovat a FÚ se to na kontrole nelíbilo, mohu účtovat třeba na 548999 - nedaňové náklady??? Děkuji za radu