Re: Sleva na poplatníka OSVČ u DPP
To by jste mu tedy pomohla, srážková daň je konečná a v přiznání by mu tedy byla prd platná, nehledě na to,že na srážkovou daň by se nevystavovalo potvrzení o zdanitelných příjmech.
Re: Sleva na poplatníka OSVČ u DPP
Tak pokud vím tak, když mi zaměstnanec podepíše prohlášení pak se tedy nejedná o daň srážkovou, ale zálohovou, a je jedno jestli je to do 5.000,- nebo nad. Pokud podepíše tak zálohová. Tak mě tady prosím nepoučujte. Na srážkovou daň se samozřejmě nic nevystavuje. Ale tazatel uvádí, že mu dal podepsat prohlášení!!!!!!!!!
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
30. 6. 2010 10:18
Dobrý den,
ve firmě jsme zaměstnali na DPP OSVČ. Jednalo se o jednodenní práci tlumočníka. Dala jsem mu podepsat prohlášení na slevu na dani. Jak jsem se dočetla, může OSVČ podepsat. Jelikož odměna byla určena na částku 3200,- nebudeme za něj odvádět žádnou daň. Jak to bude mít koncem roku v DP, budu mu muset asi dát potvrzení o tomto výdělku. Je ještě něco na co bych neměla zapomenout. Moc děkuji za info.