Re: Tok dokladů při platbě předem
Osobně by mi to bylo jedno, platím takto třeba výhry na aukru a nesmám s tím jediný problém. Domnívám se, sdělit jakýmkoliv způsobem kam a jakou částku zaslat elektronicky je legální.
100%-ní před čím??? Zde nechápu smysl otázky. Dokladem o uzavření kupní smlouvy nebo objednávky jsou doklady zcela jiné, dokladem o úhradě je výpis, příjmový doklad, složenka....
Zde nevím, co řeší nápis zálohová, proforma, výzva k úhradě, či mail to stejně u žádného neobstojí.
tento postup je naprosto v pořádku.
ptáte se na to, protože si potřebujete udržet zákazníky?
z pohledu zákazníka mohu potvrdit, že mi to nedělá problém poslat platbu předem. zároveň si ale ověřuji, pokud to jen jde, že váš e-shop je ověřený a že s tou zálohou nezmizíte kamsi do zámoří.
a také - když jsem s nákupem spokojený, tak si to dobře pamatuji a kdykoliv se vrátím. dokonce dám přednost vám před e-shopem, ke kterému nezískám reference, byť by byl levnější.
pečujte dobře o zákazníky a budete mít vyhráno. ten způsob můžete nechat tak jak je, existuje spousta zákazníků, co nezaplatí a zboží si ponechají a spoléhají na to, že na ně e-shop nebude ztrácet čas s vyřizováním nezaplacené pohledávky...
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
30. 6. 2010 14:24
Dobrý den,
mám eshop a zákazníci mi většinou platí předem. Posílám jim zálohovou fa. Pak se zbožím pošlu konečnou fakturu, kde uvádím způsob úhrady zálohou.
Je tento postup vpořádku? Šlo by zálohovou fa vynechat a poslat jen č.ú. , v.s. a částku?
Vedu DE a nejsem plátce DPH.
Děkuji, Eva