Re: Brigádníci
DoPP je max. do 150 hod./rok, takže s nimi sepsat můžete.
Nesráží se SP, ZP, jen se daní. Daní se podle toho, zda má nebo nemá podepsané daň. prohl. Daň. prohl. může mít dotyčný podepsané vždy jen u 1 zam-tele, pokud jich má současně více.
Při podepsaném prohl. (uplatníte slevy - tedy na poplatníka, příp. další, pokud doloží vše potřebné) je vždy zálohová daň. Při nepodepsaném prohl. je do 5000Kč/hrubého/měs. srážková = to je konečná daň, nikde se v daň.př. ani RZD neobjeví. Nad 5000Kč/hrubého/měs. (při nepodeps.prohl.) je zálohová (nesmíte uplatnit slevy, protože nemá podepsáno) a musí si podat daň. př. na FÚ, tedy mu vystavíte potvrz. o zdan. příjmech.
Musíte být nahlášený na FÚ na zálohovou + srážkovou daň a příští rok na zač. roku podat tiskopisy na FÚ o odvedených daních.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
1. 7. 2010 6:56
Jsem OSVČ,plátce DPH a vedu DE, mám teď větší zakázku (malíř) a mám brigádníky. Mohu s nimi sepsat dohodu o provedení práce? Bude se jednat cca o 100 hodin. Musím se k něčemu hlásit na FÚ?A co za ně kde musím zaplatit a odvést?Děkuji za radu Dušan