Exekuce - srážky ze mzdy

• (neregistrovaný)

1. 7. 2010 10:21

Dobrý den, mám prosím dotaz, na zaměstnance mi přišla exekuce (nepřednostní). Nicméně zaměstnanec tuto exekuci již splácí sám složenkami, dle splátkového kalendáře, který mu z této instituce zaslali. Ústřižky složenek mi donesl ukázat. Mám tedy v tomto případě srážet navíc i ze mzdy nebo kontaktovat exekutora, že to zaměstnanec již splácí sám?

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 1. 7. 2010 12:14

nvm (neregistrovaný)

Re: Exekuce - srážky ze mzdy
      určitě bych kontaktovala exekutora, každopádně nesrážet bez dovolení bych si nedovolila :-)

• 1. 7. 2010 13:11

PavlaS (neregistrovaný)

musíte srážet, je to dáno zákonem a s exeturem se klidne spojte, aspon zjistite přesnou výši ,která mu chybí atd.

• 1. 7. 2010 18:53

horakova (neregistrovaný)

Děkuji za reakce. Jde o to, že má ten dluh zhruba ve výši 80tis a sám splácí složenkami 3tis Kč. A pokud mu budu provádět srážku ze mzdy, tak po zachování nezabavitelné částky mu na splátky vychází asi 60Kč. Tak nevím, zda je to opravdu nutné srážet, i kvůli bank.poplatkům. Vím, že ze zákona je to povinnost, nicméně když má zaměstnanec domluvený vlastní splátkový kalendář, tak mě to trošku mate ...

• 3. 7. 2010 18:01

linas (neregistrovaný)

No oni páni exekutoři někdy dělají věci... srážíme do životního minima exekuci z platu, pravidelně posíláme exekutorovi, ale exekutor nelení a obstaví chlapovi účet... takže i když my mu necháme zákonem stanovené minimum, tak on se k němu z důvodu zablokovaného účtu nedostane - takže musíme tuto věc řešit výplatou přes pokladnu, jinak by byl zaměstnanec úplně bez peněz.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).