Re: Faktura na Slovensko - měna atd.
A můžu tedy vystavit fakturu v Kč? A v jaké měně nám uhradí fakturu odběratel? Může taky v Kč, abych nemusela nikde účtovat o nějakém kurzu atd.? Nebo si to představuji moc jednoduše....
Re: Faktura na Slovensko - měna atd.
Takže pokud se s ním domluvím, že nám vše uhradí v CZK, nemusím řešit nějaký kurz nebo přepočet na euro? Bude to tedy jako když obchoduji v tuzemsku, jediný rozdíl je v přiznání k DPH a souhrném hlášení (a samozřejmě fakturace bez DPH)? Díky K.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
1. 7. 2010 10:36
Dobrý den,
prosím o radu. Jsme plátci DPH, máme dodávat zboží zákazníkovi do Polska - taky plátce. Dosud jsme s nikým mimo ČR neobchodovali, účet máme pouze v Kč. Jak mám prosím postupovat? Vystavím fakturu v CZK, bez DPH ? V jaké měně nám přijde úhrada na účet, popř. mám nějak částku přepočítávat na eura ? Musím podávat souhrné hlášení? Omlouvám se, ale je to můj první případ a nevím si rady. Předem díky za odpověď. K.