Půjčka FKSP a exekuce-jak řešit?

• (neregistrovaný)

1. 7. 2010 12:49

Dobrý den, pracují u nás druh s družkou, on má jednu exekuci, ale jelikož pracuje na částečný úvazek, tak ani nesrážíme celou měsíční částku. Nyní požádali o půjčku z FKSP a zároveň (na žádost zaměstnavatele) přinesli papíry o dluzích, které mají. Dělá jim to téměř 750 tis. Dali byste jim půjčku? Chtějí "jen" 20 tis. a v práci evidujeme jen tu jednu exekuci. Srážkou přes mzdy bych to nedávala určitě, kvůli životnímu minimu, ale říkala jsem si, že by to mohli každý měsíc splácet do pokladny. Ale pokud bude z čeho, že? A nemohl by na to nějak exekutor přijít a půjčku zabavit? Zaměstnavatel je proti tomu půjčit. Já s ním taky souhlasím. Jen to jsou "jednudušší" lidé a do dluhů se dostali ne vlastní vinou...
    Děkuji za reakce..

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 1. 7. 2010 12:55

xy5

Re: půjčka FKSP a exekuce-jak řešit?
      Já nevím, co řešíte, když píšete, že zam-tel je proti tomu půjčit. Tak nepůjčujte, protože jinak se dostanete do problémů. Půjčka FKSP není nároková, takže je na zam-teli, zda půjčí nebo nepůjčí. Mohli by platit do pokladny, ale budou v kolotoči, protože nebudou mít stejně žádné peníze, takže si půjčí znovu jinde a na větší úrok a pak nebudete srážet třeba 1 exekuci, ale několik (budou v pořadí a naděláte si zbytečně problémy sama).
      Jistě je nikdo nenutil, aby si nadělali dluhy. A jestli podlehli reklamám apod., je to jejich věc. Pokud nejsou zbaveni svéprávnosti, tak si za své dluhy ručí a budou je po nich požadovat splácet. Bohužel, někteří lidé jsou nepoučitelní a vidí reklamu, že se nic nemusí platit (třeba hned, ale že za několik měsíců naběhne úrok jak blázen, to už nevidí a pak se diví).

• 1. 7. 2010 21:44

v.e.n.d.y.

Re: půjčka FKSP a exekuce-jak řešit?
      Opravdu nejste sociální ústav a problémy budete mít jedině Vy....nepůjčila bych také

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).