Re: pronájem kamionu-pojištění
Myslím, že když dáte do balíku služby a zdaníte celé a odvedete
neuděláte chybu, ale stejně tak bych fakturovala samostatně
nájem s daní a pojistné a silniční daň bez daně-domnívám se, že to není zdanitelným plněním. oba způsoby jsou podle mě možné. Pokud je protistrana plátce je jim to jedno. vy odvedete,
oni odpočtou.
Re: pronájem kamionu-pojištění
Kdyby bylo na mě, také bych dala jednu cenu (pronájem včetně pojištění), jednatel má ale již podepsanou smlouvu, kde je vyčíslen zvlášť pronájem a zvlášť pojištění a silniční daň a tak se má i fakturovat. Nevím z jakého důvodu se to takto musí rozepisovat, ještě jsem se nedívala na zákazníka, zda je plátce, ale předpokládám, že bude. Mělo by to význam jen v případě, že by zákazník byl neplátce. Ach jo, někdo si to nějak vymyslí, a přidělává tím jenom práci a straosti :-) děkuji za názory a hezké volno
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
1. 7. 2010 21:15
Dobrý den, ještě jednou zkouším dotaz: chceme pronajmoout kamion. Máme sjednanou se zákazníkem cenu za pronájem, dále mu chceme vyčíslit poměrnou část povinného, havarijního pojištění a silniční daň. Musíme na faktuře částky pojištění a silniční daně zdanit DPH na výstupu, nebo můžeme použít §36, odstav.11), pojištění přefakturujeme ve stejné výši, účtovali bychom na rozvahových účtech, DPH na vstupu neuplatníme (žádné není)...ale pojištění nakoupíme svým jménem a na svůj účet - v tomto bodě váháme. Prosím poraďte. Děkuji