Pronájem kamionu-pojištění

• (neregistrovaný)

1. 7. 2010 21:15

Dobrý den, ještě jednou zkouším dotaz: chceme pronajmoout kamion. Máme sjednanou se zákazníkem cenu za pronájem, dále mu chceme vyčíslit poměrnou část povinného, havarijního pojištění a silniční daň. Musíme na faktuře částky pojištění a silniční daně zdanit DPH na výstupu, nebo můžeme použít §36, odstav.11), pojištění přefakturujeme ve stejné výši, účtovali bychom na rozvahových účtech, DPH na vstupu neuplatníme (žádné není)...ale pojištění nakoupíme svým jménem a na svůj účet - v tomto bodě váháme. Prosím poraďte. Děkuji

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 1. 7. 2010 21:31

v.e.n.d.y.

Re: pronájem kamionu-pojištění
      Já bych to nekomplikovala, zahrnula bych všechny náklady do pronájmu....ale možná má někdo jiné zkušenosti

• 2. 7. 2010 6:40

Jana N. (neregistrovaný)

Myslím, že když dáte do balíku služby a zdaníte celé a odvedete
      neuděláte chybu, ale stejně tak bych fakturovala samostatně
      nájem s daní a pojistné a silniční daň bez daně-domnívám se, že to není zdanitelným plněním. oba způsoby jsou podle mě možné. Pokud je protistrana plátce je jim to jedno. vy odvedete,
      oni odpočtou.

• 2. 7. 2010 17:13

Mína (neregistrovaný)

Kdyby bylo na mě, také bych dala jednu cenu (pronájem včetně pojištění), jednatel má ale již podepsanou smlouvu, kde je vyčíslen zvlášť pronájem a zvlášť pojištění a silniční daň a tak se má i fakturovat. Nevím z jakého důvodu se to takto musí rozepisovat, ještě jsem se nedívala na zákazníka, zda je plátce, ale předpokládám, že bude. Mělo by to význam jen v případě, že by zákazník byl neplátce. Ach jo, někdo si to nějak vymyslí, a přidělává tím jenom práci a straosti :-) děkuji za názory a hezké volno

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).