Re: Převzetí leasingu a nyní předčasné u
Jelikož je leasingová smlouva uzavřena s největší pravděpodobností v r. 2006, pak bude splněna podmínka § 24 odst. 4, t.j. min. doba nájmu 3 roky (dle přech. ustanovení se postupuje podle zákona platného v době uzavření leasingové smlouvy). Uzavřete s leasingovou společností změnu leasingové smlouvy na dobu kratší než 48 měsíců (asi 46), doplatíte leasing, zařadíte do OM!!!! (u ceny do 40000,00 Kč jako DDHM např. na 501.AU DDHM). Poté vyřadíte a můžete prodat.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
2. 7. 2010 12:18
Prosím o radu, zda je postup správný, vedeme DE:
v r.2007 jsme převzali leasing nákl.automobilu po s.r.o. / začali jsme 12.splátkou/.
Cenu, kterou jsme zaplatili s.r.o. za převzetí jsem vzala jako akontaci a rozpouštím ji v ročních splátkách. Měsíční splátku - 57.000 vč. DPH účtuji jako daň.výdaj, uplatňujeme DPH. Nyní nám chybí doplatit 2 poslední splátky /tzn. 47. a 48./, ale vzhledem k tomu, že máme na auto kupce, který ho chce ale ihned, rádi bychom doplatili poslední 2 splátky jednorázově.
Po přečtení všech možných článků na netu jsem z toho úplně zmatená, zda pak bude vše daňově uznatelné.
Myslela jsem, že zaplatíme na základě fa od leas.společnosti 114.000, uplatníme jako daň.výdaj, dph. Následně auto prodáme, zdaníme příjmy a bude to v pořádku, ale teď si nejsem jistá.
Prosím o rady a děkuji..