Ukončení rodičovské dovolené

• (neregistrovaný)

6. 7. 2010 16:15

Rodič.příspěvek pobírám do 2 let dítěte tj. do 16.6.2010, žádost o RD jsem podala zaměstnavateli do 30.6. Kterým dnem mi ukončí na zdravotním pojištění písmen. U? až 30.6.? musí zaměstnavatel ještě něco někde oznamovat? DEKUJI

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 6. 7. 2010 16:53

xx (neregistrovaný)

Re: Ukončení rodičovské dovolené
      Kdy nastoupíte do práce? Do kterého data pobíráte RD?

• 6. 7. 2010 20:29

ivana22 (neregistrovaný)

rodičák pobírám do 2 let, což je 16.6.2010 ale přijde mi celý za červen v červenci, myslela jsem, že do práce od 1.7.2010 nebo co by bylo nejlepší?

• 7. 7. 2010 8:15

xy5

pokud jste požádala o rodič. dovolenou u zam-tele do 30.6., tak jste měla nastoupit do práce 1.7.
      pokud jste nemohla nastoupit z nějakého důvodu (např. dítě se nepodařilo umístit do předšk. zař.), potom jste měla požádat zam-tele o prodloužení čerpání rodič. dovolené, ale max. do 3 let dítěte
      rodič. př. jste si požádala jen do 2 let dítěte, takže po této době už nebudete žádný příspěvek od státu pobírat
      pokud nastoupíte do zaměstnání, i potom můžete být vedena v kat., za kterou je plátcem ZP stát, ale jen za podmínky, že splníte podmínku celodenní péče o dítě (můžete dávat dítě do předšk. zař., ale jen na dobu danou zákonem, pokud budete dávat dítě do předšk. zař. celodenně, pak už nemůžete být vedena v kat., za kterou je plátcem ZP stát)

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).