Re: datová schránka a přiznání k DPH
http://wwwinfo.mfcr.cz/ares/ares_es.html.cz
tam vyplníte vaše IČ a naběhne vaše firma a pak v pravo kliknete na RES ( tj. údaje ze statistiky) a tam máte váš hlavní předmět činnosti a u toho číslo CZ-NACE- vyberete jen jedno-to hlavní.
číslo už mám najité, ale moc nevím, co dělat. Bláhově jsem si myslela, že pošlu klientovi v PDF přiznání a on si to z datové schránky odešle. vidím že to bude složitější. V jakém formátu mám tedy poslat klientovi přiznání, když by ho chtěl odeslat z datovky? Chtěla jsem na FÚ přiložit i přijatou fakturu na odpočet. To asi tímto způsobem nepůjde že?
Ale půjde. Vy vytvoříte daňové přiznání ve vašem účetním programu a uložíte nebo vyexportujete ve formátu .xml a nějak si ho nazvete např.62010DPH. Při tomto můj program navíc potřebuje číslo FÚ - my máme Uherské Hradiště 336 ( to je to číslo si najdete zde: http://cds.mfcr.cz/cps/rde/xchg/cds/xsl/placeni_dani_528.html?year=
A ještě po mě chce to číslo CZ-NACE, třeba máte lepší program a ten Vám už ty věci doplní, pokud ne, tak dohlédněte aby tam byly.
Klientovi tedy pošlete jeden soubor s příponou xml a další soubor s připonou pdf ( kde máte tu fakturu ) a řeknete mu, aby oba soubory poslal současně na váš FÚ s názvem zprávy Přiznání DPH za měsíc červen 2010 - nejjednodušší bude, když mu napíšete IČ vašeho FÚ, aby ho nemusel hledat v adresáři a přiloží k té zprávě ty dva soubory. Jednoduché to je, jenom poprvé je to trošku krkolomné a je důležité poslat jako datový soubor s příponou xml
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
7. 7. 2010 11:07
dobrý den, můžu posílat ze své datové schránky přiznání k DPH, když mám zřízený i elektronický podpis? Popřípadě co je ještě potřeba? děkuji