Re: Neschopenka
Byl nemocný v červnu, takže průměrný výdělek se bere z měsíců 1-3/2010. Součet vyměřovacích základů=hrubá mzda /počet celkově odprac. hodin. Jinak by to mělo být uvedeno na výplatním lístku např. za 5/2010. Lze to dobře zjistit ze mzdového listu. Pokud byste nerozuměla, poradím blíže.
mockrát děkuji, ale on nastoupil 21.4., právě nic ve mzdovém listě ani výplatním lístku nemá, musela bych ručně ten průměrný výdělek doplnit, jak to po mně teď ten software chce, aby vypočítal náhrady za nemoc. tak jestli mám vzít hrubou mzdu od toho 21.4. do 31.5. a vydělit odprac.hod. nebo jestli se počítá nějak ten pravděpodobný výdělek - to bych potom nevěděla vůbec jak.
ne, jen tady toho pána, nemá žádné pohyblivé složky. bere jen min. mzdu - za duben mu vyšlo 2909 kč a za květen 8 tis.hrubého. našla jsem, že se při výpočtu pravděpodobného výdělku dělí hrubá mzda číslem 173,92. takže mu zadám do programu ten průměrný výdělek 46,00? kdybych počítala z toho co si skutečně vydělal, měl by 59,94, nerada bych ho ošidila...co je správně? moc děkuji
našla jsem, že se při výpočtu
>>>pravděpodobného výdělku dělí hrubá mzda číslem
>>>173,92.
>>>takže mu zadám do programu ten průměrný výdělek
>>>46,00?
>>>kdybych počítala z toho co si skutečně vydělal, měl
>>>by
>>>59,94, nerada bych ho ošidila...co je správně? moc
>>>děkuji
>>
>>Rozhodně nemůže mít méně než minimální mzdu, tj.
>>48,10
>>Kč. Jak vám mohlo vyjít skoro 60,- na hodinu při
>>minimální mzdě bez prémií, to nevím.
>
>také jsem nepochopila, jak jste k tak rozdílnému
>výsledku přišla
>a také si zkontrolujte, zda ho máte vůbec správně
>zařazeného
>opravdu pracuje na pozici, kde je minimální mzda
>zároveň mzdou zaručenou? To se mi nechce věřit.
omlouvám se, asi jsem se přepsala.měl nástup 21.4.za duben 64 hodin a hrubá mzda 2909 kč. v květnu 168 h a HM 8000 kč
nevím co je správně, jestli skutečný průměr:
10909:232=47,02
nebo pravděpodobný 8000:173,92= 45,998
nebo na to jdu úplně špatně?? Moc děkuji...
Jak vypočítáte nebo určíte pravděpodobný průměr je na Vás, můžete vzít peníze za duben a květen a podělit odpracovanými hodinami a tento průměr pak prohlásit za pravděpodobný nebo vzít měsíční základní mzdu a podělit průměrnými měsíčními pracovními hodinami (173,92) nebo vezmete měsíční základní mzdu ke které přidáte nějaké odhadnuté prémie, které by býval dostal a podělíte 173,92 nebo ho určíte tak, že vezmete průměr některého kolegy, který dělá tu samou práci. Každopádně ale musíte dát nejméně 48,10, takže když Vám vyjde nižší, stejně musíte dát nejméně 48,10.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
7. 7. 2010 12:15
moc prosím, mám poprvé ve mzdách neschopenku, zaměstnanec nastoupil 21.4.10, od 1.6. do 23.6.10 byl nemocný. Mzdový software chce doplnit průměrný výdělek, aby vypočítal náhrady, z čeho mám vycházet? to se počítá z hrubé mzdy za duben a květen? předem děkuji!!!!