Re: Dodanění 10 let zpětně..
Ano, pokud Vás předtím nevyzvali, tak teď můžou vyměřit jen 2007 - 2009. Pokud nepodával za předchozí roky, tak jaká ztráta a 10 let???
Re: Dodanění 10 let zpětně..
"dotyčného zkontaktoval FÚ s tím, že pravděpodobně bude muset dodanit vše za roky, kdy nepodával DP."
To je co??? Jak PRAVDĚPODOBNĚ ??? Tak buď si je správce daně jistý a pošle výzvu, nebo si není sám jistý a jenom ústně "straší". Doporučuji nezmatkovat, nenechat se děsit katastrofickými scénáři zkrachovalé rodiny a kontaktovat kvalitního daňového poradce, případně i právníka.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
7. 7. 2010 22:28
Dobrý den,
kamarádčin manžel mne požádal o rekonstrukci účetnictví za ro k 07, 08, 09 (nepodával přiznání od roku 1999, důvody mi vysvětloval, nebudu se k tomu vyjadřovat, vím, že měl vážné finanční potíže, ale tímhle si to ještě více zkomplikoval),
udělala jsem daňová přiznáni za tyto 3 roky, ale dotyčného zkontaktoval FÚ s tím, že pravděpodobně bude muset dodanit vše za roky, kdy nepodával DP. Problém je v tom, že účtenky za tyto roky již vyhodil, protože mu na úřadě sdělili, že na něho nemůžou, že můžou kontrolovat pouze 3+0 (tj. výše uvedené roky),
co teď? Vím, že můj problém to není, ale na druhou stranu bych alespoň nějak chtěla pomoci, protože vím, že toto by kamarádčina manžela (a samozřejmě kamarádku + jejich dceru) existenčně zničilo, už teď každý měsíc bojují, jak můžou.
Poradíte mi, prosím, jak se v takové situaci dá postupovat? Lze se někde odvolat?
Moc všem děkuju za příspěvky, Lenka