Re: Exekuce znovu a znovu-paní Renata H?
Vyživované dítě bych započítala, pokud není výživné sráženo exekučně. V Nařízení vlády o nezabavitelných částkách je napsáno
- cituji na každou osobu, které je povinen poskytovat výživné. O společné domácnosti tu není ani slovo.
Pokud má soudní rozhodnutí a doklady, že platí, zohlednila bych jako vyživovanou osobu.
Nevím, z čeho čerpá exekutor.....
Souhlas, postupujte dle právních předpisů, nikoli dle sdělení zaměstnance exeúřadu. Na Občanského joudu to sice není, každopádně ale exeúřad pochybil.
Souhlasím s tím, co bylo výše napsáno - děti, kterým je povinný povinen poskytovat výživné, se musí počítat jako vyživované stejně jako ty, s nimiž žije ve společné domácnosti. Jo jo, kdo se moc ptá, moc se doví, někdy by exekutoři chtěli sebrat úplně všechno...(nic ve zlém, ...). pro klid duše( a pro to klidnější spaní) se zkuste obrátit na patřičného koncipienta, jak si tedy vysvětluje toto nařízení vlády, v němž je zcela jasně formulováno "kterým je povinen poskytovat výživné" - na což má v ruce rozhodnutí soudu o stanoveném výživném. Možná se sám koncipient podiví, že se zase doví něco nového, co ještě, chudák, nevěděl...
samozřejmě, pro exekuční srážky není podstatné, zda člověk žije nebo nežije s dítětem v jedné domácnosti, ale zda je povinen mu poskytovat výživné. Mohou nastat situace, kdy s ním v jedné domácnosti žije, a přesto si ho nemůže uplatňovat jako vyživovanou osobu, protože dítě je povinen vyživovat někdo jiný...
Hovoříte už jen o započítání dítěte, kterému je povinen poskytovat výživné. Zapadl názor kolegyně vv, která by nezapočítala dítě, na kterého je poskytováno výživné formou exekuce, k čemuž se také přikláním. Jaké "započítané" vyživované děti konkrétně, Renato, máte na mysli, když mluvíte o povinnosti poskytovat výživné?
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
8. 7. 2010 10:37
Dobrý den,
nevím jestli si ještě vzpomínáte na diskusi o tom, jestli započítat vyživované děti nežijící ve společné domácnosti. Spor se sociálkou se vyřešil, paní na sociálce mi dala za pravdu a teď, když nám exekutor sděloval, kolik máme srážet, tak mi napsal, že v potaz se berou jen děti žijící ve společné domácnosti. A jsem tam kde jsem byla, ještě hůř.
Je to nějaký koncipient, který mi to napsal, tak co s tím?
Díky všem kteří poradí