Re: nemocenská v 2009
Je to § 192 ZP:
"přísluší tato náhrada mzdy nebo platu za dny, které jsou pro zaměstnance pracovními dny, .... náhrada mzdy nebo platu nepřísluší za první 3 takovéto dny dočasné pracovní neschopnosti."
Re: nemocenská v 2009
Já vždy požaduji v takovýchto případech, aby mi "kontrolní orgán" citoval příslušný zákon a §, podle kterého to on tvrdí, že to tak je. Pokud jsem si jistá, že to mám správně a oni nedoloží, klidně si nechám zavolat i jejich nadřízené. Omylní jsme, ale tohle je trochu moc ... to totiž není omyl, nýbrž totální neznalost.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
9. 7. 2010 8:36
Prosím o radu. Byla jsem na kontrole na OSSZ a nemohly jsme se domluvit, jak se vyplácela nemocenská v třísměnném provozu. Jde mi o prvních 14 dní neschopnosti, respektive o první tři dny neschopnosti. Zaměstnanaci pracují na směny. Neměly se proplácet první tři kalendářní dny, nebo první tři dny, na které připadla směna?
Díky Jitka