Re: Ukončení PP - po neomluvených absenc
Neznáte jeho ošetřujícího lékaře? Zkusila bych mu zavolat a poptat se. Zaměstnanec si to může také vymýšlet.
Re: Ukončení PP - po neomluvených absenc
Neschopenku vám musí neprodleně předat (viz. Zákon č. 187/2006 o nem.poj. § 64 odst. p). Bez toho mu žádné náhrady a následně ani nemocenské dávky nelze vyplatit. A je v jeho zájmu vám ji co nejdříve předat, pokud ji vůbec má.
Dovolenou mu za "áčka" můžete krátit podle § 223 ZP odst. 3. Doporučila bych to sepsat a podepsat nějakým oprávněným zástupcem zaměstnavatele (jednatelem,ředitelem). Počet dnů je na vás, ale mělo by se to obdobně aplikovat i v ostatních případech, aby nedošlo k nějaké diskriminaci-stanovit to např. v prac.řádu nebo vnitřním předpise.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
9. 7. 2010 12:07
dobrý den,
zaměstnanec, kterého jsme neviděli od 24.6., si dnes přišel pro stravenky. Ukončila jsem s ním pracovní poměr dohodou k 30.6. Do docházky jsme mu dali neomluvenou absenci za poslední 3 dny v červnu. Dneska přišel s tím, že má už ai 14 dní neschopenku. Neschopenku ale nedonesl vůbec, natož do 3. dnů a já mám hotovou uzávěrku. Měla bych tu neschopnost nějak řešit?
Navíc tím ukončením PP se přepočítal nárok na dovolenou a zbylo mu 2.5 dne. Za každý den neomluvené absence můžu dovolenou krátit o 1-3 dny. Můžu si říct, že mu prostě pokrátím celou zbylou dovolenou, abych ho měla "vyřešeného"? Už mám hotové a odeslané přehledy... :-(
Díky!