Zboží z EU + DPH

• (neregistrovaný)

9. 7. 2010 15:58

Mám zásilkový obchod a stávám se plátcem DPH. Zboží nakupuji také ze zemí EU, kde je rozdílné DPH 19% a 21%. Jak mám uplatnit DPH při zaúčtovávání faktur ze zahraničí?
    Zboží dále prodáváme převážně fyzickým osobám v tuzemsku, ale i do zahraničí. Je jasné, že v tuzemsku DPH odvádím z příjmu ve výši 20%, jak je to s fakturami do zahraničí?
    Moc děkuju za podrobnou radu, jsem začátečník a tápu. Díky Alena

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 9. 7. 2010 18:24

Jana N. (neregistrovaný)

Re: Zboží z EU + DPH
      při pořízení zboží z EU jako plátce nakupujete v ceně bez daně. Dodáte svoje DIČ. fakturu samovyměříte naší dph na vstupu i výstupu 20% a uvedete do daňového přiznání na ř. 3 a pokud máte DD tak i na ř. 44 uděláte odpočet.
      ve výsledku 0.
      Pokud nakoupíte z EU s jejich daní - prodají vám jako zyzické osobě , ne jako plátci daně, dáte celé i s jejich dph do nákladů, jejich dph si ve svém přiznání nárokovat nemůžete.
      při prodeji tady zdaníte sazbou 20% jak plátcům , tak i neplátcům a odvedete na ř. 1 DP.
      pokud prodáte do EU jako plátce - tak plátci do ř. 20 v ceně bez daně a do SHlášení kod 1,
      pokud prodáte neplátci-fyzické osobě do EU jako plátce- prodáte s naší 20% dph a odvedete na ř. 1 DP.

• 9. 7. 2010 19:11

Jana N. (neregistrovaný)

Re: Zboží z EU + DPH
      není zač, pokud jsem pomohla a poradila, jsem jenom ráda.
      taky hezký víkend.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).