Re: problémový zam-ec = chytré mz.hlavič
Záleží na tom, jak máte tu jeho "absenci" zdokladovanou. Máte nějaký zápis o tom, že vám přiznal, že nepracoval? Svědci, kteří by potvrdili, že to řekl? Zákazníci u kterých měl být a nebyl potvrdili, že tam nebyl a pod.? Kdo mu podepisuje docházku?
no hlavně má v PS, že místo výkonu práce je Brno a on žije v Blansku a ani jeden den nebyl v místě výkonu práce.. jinak docházku předkládá mzdové účetní a ta ji chtěla odsouhlasit s jednatelem a zjistil se rozdíl.. Takže je možnost ho jedině navštívit, nastínit mu situaci a po dobrým se s ním domluvit (no prostě udělat BUBUBU)... a pokud by podepsal žádost o nepl. volno a toto by se antidatovalo, tak by mě nezajímalo, jestli má za červen dodrženu minimální mzdu nebo ne?
určitě má nad sebou nějakého nadřízeného,ne? tak ať jeho docházku řeší on a ne vy jako mzdová účetní. Jeho nadřízený by vám měl říct, jak mu máte udělat mzdu, že v ty a ty dny má áčko, byl v práci, měl dovolenou nebo neplacené volno. Připadá mi, že to máte špatně ošetřeno, že on nedokládá žádné výsledky - zápisy z nějakého jednání, prostě nějaké důkazy o tom,, že někde byl.
tak to mi spadl kámen ze srdce... takže si nechám od něj vykázat, kde všude byl + kontakty a ověřím si to. Pokud mi to nebude moci vykázat, tak ihned sepíšu sdělení, že mu na ty a ty dny dávám áčka; za těch 5 dní dostane vyplacenou poměrnou část dle mzdového výměru a strhneme mu 13,5% ZP (toto bude vypočítáno pouze z minimální mzdy nikoliv podle mzdového výměru..) a SP neřeším...
Paní Renatko, jste zlatíčko.. :-)
Jj,ono se to jednateli lehce řekne, a ty mzdovko si s tím poraď jak umíš....pokud on vykázal , že někde byl, chtějte po něm, ať vám napíše firmy a lidi, se kterými jednal. S tím, že si to ověříte. Pokud to nebude moci udělat, ihned sepište sdělení, že mu na ty a ty dny dáváte áčka (můžete mu i krátit dovolenou).
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
9. 7. 2010 19:32
Dobrý den,
před nedávnem jsem se zde ptala na otázku ohledně docházky jednoho zaměstnance a potřebovala bych ještě poradit:
Máme zaměstnaného obchodního managera a stává se, že se celý týden nezastaví v práci, jelikož objíždí zákazníky po celé republice a také na SVK. Nyní, když nám odevzdal docházkový lístek, jsme zjistili, že nám do docházky uvedl, že všechny dny objížděl zákazníky, ale mi víme o 5-ti dnech, že byl namísto práce doma (což nám také potvrdil). Zaměstnavatel o tomto nevěděl a ani nám nic neoznámil. Jde mi o to, jestli mu mohu dát neoml. absenci i když si do docházky napsal, že odpracoval. Víte, aby se pak třeba neobrátil na soud a tak abych měla všechno v pořádku. Musím mu napsat, z jakého důvodu má tuto neomluvenou absenci? A co ještě podnikout, aby bylo vše O.K. Automaticky mu strhnu 13,5% ZP z min. mzdy (i když má hrubou mzdu vyšší) a sociální nic - ale nebude mít OSSZ námitky? A do zápočtáku se toto také uvádí, že?
Děkuji - já musím dneska uzavřít mzdy a ještě se s tímto peru...