Re: student pracující - sleva
Pod zkratkou PPV se skrývá pracovní poměr vedlejší? To už od 1.1.2007 zákoník práce nezná. A předešlý ZP v takovém případě předpokládal existenci HPP, což váš student asi nemá.
Může uplatnit slevu na studenta, ale za 2 týdny práce je pravděpodobné, že sleva na poplatníka bude stačit. Záleží na výši mzdy.
Jéjda, upsala jsem se. Myslela jsem , že bude přijat na normální pracovní smlouvu.
A ta sleva na studenta se uplatní až od nějakého výdělku? Omlouvám, se za tento dotaz,ale jsem začátečnice a ještě jsem se s tímot nesetkala.A v jaké výši se uplatnuje?
Pokud si vydělá např. jenom 10000,- hrubého, tak bude sleva na poplatníka 2010,- a slevu na studenta už nevyužije.
Sleva na studenta je 335,- Kč měsíčně.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
12. 7. 2010 9:06
Dobrý den,
prosím o radu. Na dva týdny jsem přijali na studenta VŠ na PPV - nikdy jsem se s tímto případem nesetkala. Jaké má výhody a mohu mu uplatnit slevy jako studentovi..jaké? když mi doloží potvrzení o studiu. Děkuji moc za odpověd. P.