Re: DUZP při postupné dodávce zboží
1. dílčím plnění se rozumí zdanitelné plnění , které se podle smlouvy uskutečňuje ve sjednaném rozsahu a ve sjednaných lhůtách a nejedná se přitom o celkové plnění, na které je uzavřena smlouva. dílčí plnění se považuje za uskutečněné dnem uvedeným ve smlouvě.
2. U opakovaných plnění se považuje zdanitelné plnění za uskutečněné nejpozději posledním dnem zdaňovacího období.
opakovaným plněním se rozumí uskutečnění zdanitelných plnění ve sjednaných lhůtách během zdaňovacího období, přičemž se v rámci smlouvy jedná o plnění zbožím stejného druhu, které je navzájem zastupitelné
Paní Jano N. děkuji Vám za odpověď. Jsem ale úplný laik co se týká luštění výkladů zákona. Použijeme-li můj konkrétní případ, kdy ve smlouvě není uvedeno datum plnění pouze období červen/červenec 2010, je tedy možné vyfakturovat červnovou dodávku a uplatnit odpočet DPH za 2.čtvrtletí? Moc díky. M.
teď jsem zmatená, nejedná se o odvod DPH , ale o nákup - odpočet?
stále jsem si myslela , že děláte vydanou fakturu, ale nyní si myslím, že vám jde o přijatou fakturu.
pokud se jedná o přijatou, pak můžete nárokovat - domnívám se, že pokud dojde k dodání v červnu-převzetí, nárokuji za II.q,
kdyby došlo k dodání v červenci -převzetí-uplatnila bych odpočet za III.Q.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
12. 7. 2010 19:26
Prosím o radu v následujícím. Kupuji několik strojů, je sepsána kupní smlouva. Dodávka strojů je postupná některé v červnu, ostatní v červenci. Je možné, fakturovat dodávku na dvakrát a uvést na jedné fa DUZP červnové a na druhé fa červencové??? Jsem čtvrtletní plátce a vratka DPH za červen by se mi docela hodila. Mnohokrát děkuji za odpovědi.