Re: DPČ-pojistné
Neodvádíte, ale pokud za zaměstnance není plátcem stát a nemá jiného zaměstnavatele, musí se přihlásit jako samoplátce ZP a odvést si 1.080,- sám.
Re: DPČ-pojistné
Jasně, je to student, takže plátcem je stát. Díky moc. Ještě bych potřebovala vědět jednu věc. Pokud mám na DPČ paní, která pobírá rodičovský příspěvěk, plátcem ZP je stát a nemusím jí tedy srážet z minimálního VZ, pouze z toho, co si vydělá? (pokud má méně než těch 8000)
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
13. 7. 2010 10:48
Dobrý den,
mám tu brigádníka na DPČ a potřebuji se ujistit, zda za něj odvádím pojistné dobře. Dle OSSZ jsou u nás brigádníci na DPČ zaměstnání malého rozsahu (v dohodě není přímo stanoveno,že si vydělají více jak 2000Kč). Vždy si zatím více naž 2 tis. vydělali, teď tu mám ale jednoho, který si vydělal pod tento limit. Jestli to dobře chápu, musím ho za tento měsíc odhlásit ze SP i ZP a nic za něj neodvádím, je to tak dobře??
Děkuji předem za radu!