Re: paušální výdaje procentem z příjmů
>Dobrý den, moc prosím o radu, předem děkuji
>
>Živnostník uplatňuje od roku 2009 výdaje procentem z
>příjmů
>80 procent.
>
>Jde o to, že měl v roce 2009 jednu fakturu
>nezaplacenou, úhrada byla v roce 2010. No a já ji nedala do
>příjmů roku 2009.
>
>Jsem na pochybách jestli do příjmů se zahrnují
>veškeré faktury i v tom roce neuhrazené?
>
>Jestli udělat opravné daňové přiznání nebo příjem
>zahrnout v roce 2010?
Pokud budete pokračovat i v roce 2010 v uplatňování % z příjmů, pak to máte dobře a zaplacenou fakturu z roku 2009 zahrnete až v roce 2010. Problém je vždy u přechodu od skutečných výdajů k výdajům %, tedy u Vás nezaplacené faktury z roku 2008 do roku 2009, tam, pokud nějaké byly, jste měla udělat dodatečné přiznání.
>
Re: paušální výdaje procentem z příjmů
Moc děkuji za radu. Za rok 2008 jsem dodatečné přiznání udělala. Dodanila pohledávky a ponížila o závazky.Penále mi na FÚ prominuly.
Jen dívám na daňové přiznání za rok 2009, tedy už % z příjmů, že tam nemám nikde tu pohledávku zapsanou /jestli je na to řádek).
Mám označeno v knize faktur jako neuhrazenou k 31.12. a pak na listu stav pohledávek k 31.12.
tak snad to bude stačit.
Pěkný večer
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
13. 7. 2010 21:29
Dobrý den, moc prosím o radu, předem děkuji
Živnostník uplatňuje od roku 2009 výdaje procentem z příjmů
80 procent.
Jde o to, že měl v roce 2009 jednu fakturu nezaplacenou, úhrada byla v roce 2010. No a já ji nedala do příjmů roku 2009.
Jsem na pochybách jestli do příjmů se zahrnují veškeré faktury i v tom roce neuhrazené?
Jestli udělat opravné daňové přiznání nebo příjem zahrnout v roce 2010?