Re: ukončení DPČ
A ještě mě napadlo, že bych ji měla dát zápočtový list, a nebude vadit, když tam bude uvedeno, že DPČ trvala od 1.7.2010-30.9.2010, ale 1.8.2010 už nastoupila jinam? To si asi bude muset to vyúčtování daně udělat přes FÚ, příjem bude větší než 5 000 a podepsala DP.
Re: ukončení DPČ
Já vím, asi proto, že měla v plánu odpracovat víc než 150 hod. Pokud necháte tu DPČ trvat až do 30.9., pokud v srpnu a září nebude mít u vás žádný příjem daněný zálohovou daní, daňové přiznání si podávat nebude muset, protože nebude mít zároveň příjmy daněné zálohovou daní.Ale na vašem místě bych to nekomplikovala nějakými spekulacemi, ukončila bych DPČ k poslednímu červenci, jak paní chce.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
13. 7. 2010 21:47
Dobrý večer,
nastoupila mi paní na DPČ od 1.7.2010 do 30.9.2010 (jsme její jedinný zaměstnavatel). Podepsala DP.Teď za mnu přišla, že DPČ potřebuje ukončit k 31.7.2010, protože od 1.8.2010 nastupuje na hlavní pracovní poměr do jisté firmy. A já si říkám, že bude možná výhodnější tu dohodu něchat doběhnout až do toho 30.9. než abychom uzavřeli Dohodu o zrušení DPČ k 31.7.2010 (mohla by odpracovat víc hodin) . Zkrátka by už v srpnu a v záři nepracovala. Slevu na dani ji dám jen za červenec, potom ji zastavím. Ale nevím, jak by to potom měla s ročním zúčtování. Bude si ho muset dělat sama nebo požádá posledního zaměstnavatele? Nebo si to už moc kombinuji a komplikuji? Za rady děkuji.